• home
  • Actueel
  • Hoe besteed jij jouw jaarlijks KLM DI budget? Geef jouw keuze aan KLM door voor uiterlijk 31/12/2021!

Hoe besteed jij jouw jaarlijks KLM DI budget? Geef jouw keuze aan KLM door voor uiterlijk 31/12/2021!

29 nov. 2021
Dankzij de gemaakte cao-afspraken voor KLM cabinepersoneel, bouw je maandelijks een persoonlijk DI-budget op van 1,93% over je bruto maandsalaris en vakantietoeslag. Je mag uit 4 opties kiezen hoe je dat extra budget besteedt. Geef jouw keuze voor 31 december 23:59 uur 2021 aan KLM door! Aanpassen van je eventueel al gemaakte keuze kan ook tot die tijd.

Het DI-budget is een structurele verhoging van je inkomen en groeit mee met (eventuele) toekomstige loonsverhogingen. Het op MyKLM zichtbare bedrag van jouw DI budget is wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Het uiteindelijke bedrag over heel 2021 is een optelsom van alle uitbetaalde salarissen en is dus pas eind van het jaar bekend.

De 4 opties om jouw opgebouwde DI budget aan te besteden zijn:
● opleidingsbudget;
● aankopen extra verlofdagen;
● deels extra verlofdagen en deels opleidingsbudget;
● uitbetaling (bij je salaris).
Voor een nadere toelichting op de 4 opties klik hier

Uitbetaling (bij je salaris)
► Houd bij de optie ‘uitbetalen bij je salaris’ rekening met mogelijke effecten op jouw arbeidsvoorwaardelijke (AVW) bijdrage. Die kan iets hoger worden, dat is een lineair effect.
► De situaties verschillen per persoon omdat deze afhankelijk zijn van de hoogte van jouw DI budget en de hoogte van jouw arbeidsvoorwaardelijke bijdrage.
► Indien je besluit jouw DI budget aan te wenden voor het (deels) betalen van jouw arbeidsvoorwaardelijke bijdrage, kies je voor uitbetaling. Het bruto(!) bedrag aan DI-budget wordt dan in januari 2022 (deels) verrekend met je nog openstaande arbeidsvoorwaardelijke bijdrage.
► Indien je kiest voor uitbetaling van je DI budget en het hoeft niet te worden aangewend voor een arbeidsvoorwaardelijke bijdrage, dan wordt er wel belasting over geheven. Je ontvangt het netto bedrag dan na belastingaftrek.

KLM informatie en contact
Zowel de berekening van het bedrag van je DI budget als die van je AVW bijdrage hangt samen met je inkomen. Daarom is het persoonlijk voor een ieder anders of - en zo ja hoeveel - de invloed is op de AVW bijdrage bij uitkering van het DI budget in geld.
Lees meer info op MyKLM waar je ook een Q&A vindt. Mocht je nog vragen hebben, mail deze dan naar KLM HR Shared Service Center hrssc@klm.com.

Zo maak jij eenvoudig je keuze kenbaar:
□ log in bij MyHR (op MyKLM);
□ klik op de tegel flexibele arbeidsvoorwaarden;
□ klik op het icoon   rechtsboven om je keuze te kunnen maken: de standaard keuze staat namelijk op ‘opleidingsbudget (investeren)’ dat kun je aanpassen/ bevestigen;
□ klik op het bolletje voor jouw keuze van een van de vier opties;
□ klik op het icoon  rechtsboven in kader om je keuze op te slaan;
□ klik op bevestigen (of annuleren als je twijfelt en het nog anders wilt);
na klikken op bevestigen krijg je ‘je keuze is verwerkt’ > Wij hebben met KLM afgesproken dat zij dit keer wel een bevestiging naar je mailen! Sinds 23 november is dit daadwerkelijk geregeld, dus vanaf die dag wordt je keuze in een KLM-mail bevestigd. Collega’s die hun keuze al voor die 23e november hebben gemaakt, kunnen hun keuze opnieuw aangeven waarna je daarvan alsnog een bevestiging ontvangt. Je keuze (opnieuw) doorgeven kan tot 31 december 23:59 uur.
□ klik op ok.

Heb je geen keuze gemaakt voor het verstrijken van de deadline van 31 december 2021, dan gaat je DI budget automatisch naar het opleidingsbudget.

Roberto Tunzi, Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Ivo Kruse Koster, Marije Kroese,
KLM sectiebestuurders


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA