Hervatting Tel Aviv vluchten

25 jul. 2014

Eerder deze week werden vluchten naar Tel Aviv gecanceld vanwege het negatief advies van luchtvaartautoriteiten als de Federal Aviation Administration (FAA), International Air Transport Association (IATA) en de European Aviation Safety Agency (EASA). Na overleg tussen bovengenoemde
Eerder deze week werden vluchten naar Tel Aviv gecanceld vanwege het negatief advies van luchtvaartautoriteiten als de Federal Aviation Administration (FAA), International Air Transport Association (IATA) en de European Aviation Safety Agency (EASA).

Na overleg tussen bovengenoemde luchtvaartautoriteiten en de Israëlische overheid zijn er aanvullende maatregelen genomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verlegde aanvliegroutes die veilig zijn gesteld; een hogere minimum vlieghoogte.  maar ook andere slipstations zoals in dit geval Larnaca.

Met al deze aanpassingen is het advies om Tel Aviv niet aan te vliegen niet meer van kracht. Andere maatschappijen zoals Air France, Delta en Lufthansa vliegen daarom weer richting Tel Aviv. Ook KLM start morgen weer de route AMS-LCA-TLV-AMS (met de crewwissel en stop in Larnaca) en transavia.com vliegt vanaf zondag AMS-ATH-TLV-AMS (met de crewwissel en stop in Athene).

De vliegmaatschappijen houden iedere dag een Flight Safety and Security Briefing met bedrijfsbeveiliging waarbij de input van de VNC wordt meegenomen in de besluitvorming. De informatie van de eerder genoemde luchtvaartautoriteiten; veiligheidsdiensten; lokale en plaatselijke overheden en andere vliegmaatschappijen over de situatie worden nauwlettend in acht genomen. Pas na zorgvuldige analyses en afwegingen op gebied van veiligheid wordt een besluit genomen over het al dan niet uitvoeren van de operatie.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA