• home
  • Actueel
  • Herinnering: Kom jij het Antiskid cabineteam versterken?!

Herinnering: Kom jij het Antiskid cabineteam versterken?!

15 nov. 2021
Hulp bij verslavingsproblematiek ‘voor collega’s door collega’s’ is kortweg het doel van de Stichting Antiskid Groep (ASG). Zij zoeken momenteel bevlogen collega’s om hun cabineteam te komen versterken!

Al ruim vijf jaar ondersteunt de VNC deze stichting die zich inzet voor het beschermen van carrières en het bevorderen van vliegveiligheid. Mede daarom vragen we nu ook aandacht voor de vacature binnen ASG.

Iets voor jou?
Wil jij het Antiskid cabineteam versterken? Lees hier dan verder over het werken binnen die organisatie. De vaardigheden die ASG binnen hun team nodig hebben:
* Denken en handelen in mogelijkheden;
* In staat zijn te reflecteren op je handelen en denken;
* Samen willen werken met anderen (teamleden);
* Kunnen switchen van een proactieve naar een coachende rol, afhankelijk van de situatie.

Het werk is op vrijwillige basis en de werktijd wordt gecompenseerd door de werkgever. Als teamlid krijg je scholing zoals het vergroten van kennis over verslavingsproblematiek en het aanleren en/of effectiever inzetten van communicatieve vaardigheden.

Heb jij affiniteit met verslavingsproblematiek en kun je collega’s die werken aan hun verslavingsproblemen bijstaan in hun proces naar abstinentie? Onderschrijf je het doel van Antiskid en wil je je hiervoor actief inzetten? Stuur jouw sollicitatiebrief inclusief CV voor eind november naar: bob.loonen@antiskid.nl. Meer informatie en de profielschets Teamlid kun je teruglezen op www.antiskid.nl.

Voor wie is Antiskid?
Cabinepersoneel kan zich bij Antiskid melden met een verzoek voor hulp voor zichzelf of een collega. Dit alles in vertrouwen en in veiligheid. Als er sprake is van problematisch middelengebruik, dan staat er één zaak bovenaan: indien mogelijk terugkeer in eigen functie! Iets dat volledig aansluit bij het VNC standpunt.

Door wie?
Het ASG-team bestaat nu uit 9 collega’s die ernaar streven om cabinecollega’s die in de Nederlandse burgerluchtvaart werken zo goed mogelijk te representeren. Deze ASG teamleden/collega’s doen dit werk vrijwillig en vanuit een grote betrokkenheid. Ze zijn getraind in het opvangen en begeleiden van vliegend personeel met problematisch middelen gebruik. Wil jij hun team versterken? Solliciteer dan voor eind november 2021.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA