• home
  • Actueel
  • Herhalingsoproep: Maak met de VNC bezwaar tegen luchtvaartbelasting

Herhalingsoproep: Maak met de VNC bezwaar tegen luchtvaartbelasting

31 aug. 2018
Het kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken om in 2020 belasting op luchtvaart te introduceren. De VNC heeft zeer grote bezwaren tegen een dergelijke nationale belasting - die dus alleen geldt voor luchthavens in Nederland - omdat dit kan leiden tot oneerlijke concurrentie en dat raakt ook jouw baan uiteindelijk.

Waarom is dit een slecht plan?
De luchtvaartbelasting zal niet leiden tot een verbetering voor het milieu maar slechts tot een vlucht van passagiers naar luchthavens over de Nederlandse grens waar geen luchtvaartbelasting geldt. Dat is namelijk ook al gebleken in 2008 toen er vliegtax werd ingevoerd, deze stuitte destijds reeds op grote bezwaren in de sector en werd gelukkig een jaar later afgeschaft.  

Wat kun jij doen?
Nu kun je via deze link https://www.internetconsultatie.nl/luchtvaartbelasting/reageren jouw mening en daarmee jouw invloed aanwenden om de overheid ervan te overtuigen dat dit een slecht plan is. We vragen jullie om de vragenlijst in te vullen en in te zenden vóór 5 september 2018. Voor een goede toekomst van ons vak is dat namelijk zeer belangrijk.

Voor diegenen het lastig vinden om de 13 antwoorden en adviezen te formuleren, heeft de VNC zeer zorgvuldig kant en klare antwoorden samengesteld die je kan kopiëren of als leidraad gebruiken. Deze lees je hier (link)

Hartelijk dank namens het VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA