• home
  • Actueel
  • Help nee zeggen tegen luchtvaartbelasting slechts in Nederland

Help nee zeggen tegen luchtvaartbelasting slechts in Nederland

22 aug. 2018
Het kabinet wil in 2020 de eerder afgeschafte luchtvaartbelasting herintroduceren. De VNC vindt dit eenzijdig invoeren – dus alleen maar in Nederland en niet Europees laat staan wereldwijd -  een slecht idee. Het zal niet leiden tot een verbetering voor het milieu maar tot een vlucht van passagiers naar luchthavens over de Nederlandse grens waar geen luchtvaartbelasting geldt.

De luchtvaart tax alleen maar in Nederland heffen, gaat onherroepelijk leiden tot oneerlijke concurrentie en dat raakt uiteindelijk onze werkgelegenheid dus ook jouw baan.

Wat kun jij er tegen doen?
Via https://www.internetconsultatie.nl/luchtvaartbelasting/reageren kun je jouw invloed aanwenden om de overheid te doen inzien dat een dergelijke nationale belasting niets helpt bij het verbeteren van milieu. We vragen jullie om de vragenlijst in te vullen en in te zenden, voor een goede toekomst van ons vak is dat namelijk zeer belangrijk.

Voor diegenen het lastig vinden om de 13 antwoorden en adviezen te formuleren, heeft de VNC zeer zorgvuldig kant en klare antwoorden samengesteld die je eventueel kan kopiëren en gebruiken. Deze lees je hierbij.

Bedankt namens het VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA