Heb jij je voordeel al gepakt?

21 okt. 2015

We hebben je al eerder op geattendeerd maar misschien heb je jouw voordeel nog niet gepakt. Doe dat dan nu: haal als VNC lid een deel van jouw vakbondscontributie terug.
Overigens gaat dat bij transavia leden automatisch en bij KLM en KLC haal je regelrecht voordeel uit de Cafetariaregeling.

Met een klik geregeld
Voor KLM en KLC geldt dat de cafetariaregeling waarbij de belastingdienst je verplicht om jaarlijks jouw persoonlijke keuze voor belastingvoordeel door te geven. Daarom moet je dit ieder nieuw kalenderjaar weer registreren via de Cafetariaregeling op MyKLM.com. Klik op https://www.klm.com/carina/main.htm op vul het aanmeldformulier in en druk voor 16 november 17.00 uur op de verzendknop. Extra profijt als VNC lid: een jaaropgave of verklaring van de vakbond is niet nodig, je krijgt je contributievoordeel automatisch!

Profiteer ervan
Door gebruik te maken van de KLM/KLC Cafetariaregeling kun je belastingvoordeel halen uit zaken waarop je eerder belasting en premies hebt betaald. Het is de moeite waard (minimaal 33%), dus profiteer ervan. Voor alle duidelijkheid: voor het nieuwe jaar 2016 kan aanmelden pas na 16 november; voor dit jaar (2015) kan aanmelden tot en met 16 november. De cafetariaregeling is voor alle medewerkers die een actief dienstverband met KLM of KLM Cityhopper hebben, vallen onder één van de KLM-cao's of de KLC-cao én in Nederland wonen, werken en belasting betalen.

Let op bij jubileumuitkeringen
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileumuitkering? Dan kun je beter geen gebruik maken van de Cafetariaregeling voordat de uitkering is uitbetaald. Na ontvangst van de uitkering mag je je wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Dit is een heel fiscaal verhaal; meer informatie vind je via de HR Infolijn, 020-6493030 of mail naar hrinfolijn@klm.com.

Bij transavia automatisch geregeld
VNC leden werkzaam bij transavia krijgen een deel van de vakbondscontributie automatisch door de maatschappij terugbetaald. Dit bedrag ontvangen zij bij het salaris van december. Voor ca's die in oktober en november uit dienst (moeten) treden wordt dit automatisch verrekend met de laatste salarisbetaling.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de VNC Servicedesk. We helpen je graag.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA