• home
  • Actueel
  • Gezocht: enthousiaste KLC & KLM leden Voor denktank pensioenen - jouw toekomst!

Gezocht: enthousiaste KLC & KLM leden Voor denktank pensioenen - jouw toekomst!

14 apr. 2022
Na salaris is pensioen(opbouw) jouw belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Wij willen dat goed voor en mét jullie regelen, ook in het nieuwe pensioenstelsel dat er aan zit te komen. Denk mee voor alle KLC & KLM cabinecollega’s en geef je op via dit formulier.

Jarenlang stond Nederland op nummer 1 met wereldwijd het beste pensioenstelsel. Recent zijn we ingehaald door IJsland en staan nu op de 2e plaats. Conclusie: we staan er best goed voor maar welke gevolgen hebben de nieuwe, landelijke polderplannen vanuit de sociale partners en overheid voor de miljoenen werkenden die nog met pensioen gaan? Die landelijke overleggen gaan ook over jouw geld, namelijk over de door en voor jou ingelegde premies. In ons land alleen al heb je het in totaal over bijna €2000 miljard!

Er leven dus terecht zorgen over:
❓Hoeveel pensioen krijg ik straks en kan ik daarvan rondkomen?
❓Wat zit er in onze pensioenpot en hoe wordt dat zo eerlijk mogelijk verdeeld?
❓Groeit mijn pensioen mee met de inflatie, hoe waardevast is het?
❓ Wat houdt de mogelijke ontkoppeling van de AOW met het minimumloon in?

Jij kan op belangrijke punten meedenken over aan welke knoppen we gaan draaien:
👉🏽 Hoe ga je bovenstaande vraagstukken evenwichtig oplossen in het nieuwe stelsel?
👉🏾 Wat doen we met de gevolgen van de nieuwe pensioenwet?
👉🏻 Hoe wordt de solidariteit als basis vormgegeven?

Welke keuzes met welke gevolgen?
De VNC is met onder andere haar pensioenspecialist Jan Kars, bestuurders Luc van der Eijk en Roberto Tunzi, de werkgever en het Pensioenfonds al langere tijd belangrijke pensioenzaken aan het voorbereiden.
We willen nú onze leden bij schakelen omdat er vóór de nieuwe pensioenwetgeving door deze partijen keuzes gemaakt moeten worden. Daarbij vinden wij het belangrijk om jullie mening te weten en raadplegen jullie!

Heb je interesse in pensioenen, ben je bijvoorbeeld (ex-) PITter of heb je op een andere manier affiniteit? Geef je dan vooral op voor de denktank!

Alvast bedankt namens de KLC en KLM bestuurders

 
Stem op jouw VNC GC & OR kandidaten
Alle KLM 💙 cabinecollega’s kunnen op de VNC toppers stemmen - dus ook niet VNC leden of leden van andere bonden. 1 x een Ondernemingsraad kandidaat en 1 x een Groepscommissie kandidaat aanvinken  ✔️ ✔️via de stem link 🗳 die je van Webelect in je KLM e-mail hebt ontvangen. Voor KLC 💙 cabinepersoneel gaat het om jouw stem ✅ voor de OR. Een stevige medezeggenschap kies jij zelf! 👈🏾 Gebruik jouw stem ✅om onze ijzersterke 👊🏿 KLM of KLC GC & OR kandidaten een stem te geven. Met veel kiezers staan we 💪 sterker om de belangen van het hele cabinekorps te behartigen!
Doe mee - stem VNC lijst twee 2️⃣.

Geen Webelect stemlink?
Check je spambox en als je daarin ook niets hebt, mail dan naar orverkiezingen@klm.com.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA