• home
  • Actueel
  • Gezamenlijke brief bonden naar KLM staatsagent en minister Financiën

Gezamenlijke brief bonden naar KLM staatsagent en minister Financiën

9 jun. 2022
In de politieke en dus maatschappelijke discussie rondom KLM wordt een nogal ongenuanceerd en soms zelfs onjuist beeld geschetst. Alsof wij als personeel niet inleveren om bij te dragen aan het aflossen van leningen (en nee als je leent en terugbetaalt, is het geen gift). Hoog tijd om een signaal af te geven richting Den Haag.

Daarom is vanuit een aantal werknemersvertegenwoordigers waaronder de VNC deze brief richting de staatsagent en de minister van Financiën gestuurd. Kernboodschap: zet in politieke en publieke uitlatingen een juist beeld neer van de afspraken tussen KLM en de overheid, en de rol van de vakbonden. Hierbij geven we voorbeelden van passages uit de staatsrapportages die niet overeenkomen met de condities en voorwaarden die zijn gesteld. Dit passages leiden namelijk ten onrechte tot negatieve sentimenten en verontwaardiging in publieke Kamerdebatten en plaatst ons allemaal onnodig en onterecht in een negatief daglicht.

Tot slot roepen wij de overheid op om spoedig gehoor te geven aan hun eigen mededeling van 3 mei om KLM en vakbonden uit te nodigen in gesprek te gaan. Dit naar aanleiding van de aanbeveling van de ILO uitspraak om te komen tot een gezamenlijk overleg. Wij zijn beschikbaar!

Ivo Kruse Koster, Ingrid Brama, Marije Kroese, Chris van Elswijk, Carolina Bouwer en Roberto Tunzi
KLM sectiebestuurders
 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA