Gerda Oskam benoemd tot Erelid VNC

28 jun. 2017
Gerda Oskam, vliegend KLM collega (senior purser) en in het verleden zeer actief VNC kaderlid, is tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 juni tot erelid van de VNC benoemd. Tijdens de ALV was Gerda niet aanwezig, om die reden moest het Algemeen Bestuur een ander moment kiezen om haar te verrassen.

Gerda werd verrast door een delegatie van het Algemeen Bestuur van de VNC bij aankomst na haar vlucht uit Atlanta. De oorkonde en bijbehorende speld van onze hoogste onderscheiding werden aan de blij verraste Gerda uitgereikt door de voorzitter Annette Groeneveld.

Gerda heeft zich gedurende een groot deel van haar carrière verdienstelijk gemaakt voor de VNC en daarmee voor haar KLM cabinecollega's. Jarenlang was zij lid van Groepscommissie 31 in diverse rollen.  Daarna koos zij voor de meer bestuurlijke kant van de werknemersvertegenwoordiging en bekleedde zij een bestuursfunctie. Gerda was een verdienstelijk voorzitter van de VNC van 1995 tot 2000. Zij heeft een stempel op de VNC kunnen zetten door haar kritische houding, daarmee hield zij de VNC bestuurders scherp. Andere woorden die wij onder andere passend bij haar vinden zijn: goed luisteraar, democratisch, veelzijdig, accuraat, stoer en vooral dus een bekwaam bestuurder.

De VNC is Gerda veel dank verschuldigd en wij zijn dan ook bijzonder trots om Gerda Oskam te mogen benoemen tot erelid.

Algemeen Bestuur VNC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA