• home
  • Actueel
  • Geen KLM cabineoverleg vanwege pensioenissue

Geen KLM cabineoverleg vanwege pensioenissue

26 nov. 2015
Vandaag zou er KLM cabineoverleg zijn maar de VNC en FNV hebben gezamenlijk dit overleg afgezegd. Reden is het meningsverschil met KLM op het pensioendossier. Er hangt een enorme verslechtering van pensioenen van KLM en KLC cabinepersoneel boven ons hoofd dankzij de tegenwerking van KLM.
 
Gisteren hebben we uitgebreid gecommuniceerd over de patstelling rondom het pensioendossier en de dramatische gevolgen die dat kan veroorzaken voor de oudedagvoorziening van ons allemaal. We willen eerst dat dit issue wordt opgelost en KLM daar alle tijd insteekt om snel tot een oplossing te komen. 

Eenjaarscontractanten
Tijdens het cabineoverleg zouden we verder praten over de eenjaarscontractanten. We begrijpen dat het voor deze collega's moeilijk is om nu geen nieuws te ontvangen over dit voor hen en ons zo belangrijke onderwerp. De VNC blijft zich echter volop inzetten om deze collega's binnen te houden en te zorgen voor een vast contract. Dit doen we door het blijven vasthouden aan onze cao. Daarin staat dat contracten voor bepaalde tijd - onder voorwaarde van voldoende werk en goed functioneren - worden omgezet naar contracten van onbepaalde tijd. En in het laatste cabineoverleg heeft KLM ons aangegeven dat er werk is, alleen loopt KLM weer op de zaken vooruit door alvast met een productiviteitsverhoging van opnieuw 4% te rekenen. Dit terwijl de cao onderhandelingen in het voorjaar van 2016 pas op zijn vroegst van start gaan.

Momenteel is het wachten op het al dan niet uit de impasse op pensioenen te komen zodat het cabineoverleg hervat kan worden. Ondertussen zullen wij jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden en hopen op begrip. Wij realiseren ons dat het onzekere tijden zijn vooral voor de eenjaarscontractanten en hopen spoedig meer inzicht te kunnen geven.

KLM Sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA