• home
  • Actueel
  • Geef je mening vleugels: meld je voor KLM of KLC medezeggenschap

Geef je mening vleugels: meld je voor KLM of KLC medezeggenschap

19 okt. 2018
Wij zoeken gedreven, betrokken KLM en KLC leden die hun mening vleugels willen geven! In welke functie/(deeltijd)percentage je vliegt, maakt niet uit. Iedereen die echt invloed wenst op het KLM of KLC beleid -  en een stap verder wil dan op Facebook of Yammer meepraten - roepen wij op om zich te melden bij de VNC als kandidaat.

Aanmelden kan tot uiterlijk 9 november aanstaande. Uiteraard word je in je werkzaamheden ondersteunt door ervaren VNC collega’s.

Veel zetels te verdelen
De komende zittingstermijn van zowel de GC als de OR is 3 jaar en loopt van juni 2019 tot juni 2022. De verkiezingen voor de Groepscommissies (GC31 en GC51) en Ondernemingsraad (OR) zijn in het voorjaar van 2019. De VNC heeft als grootste vakvereniging bij KLM/KLC weer veel zetels te verdelen. Dus wil jij opkomen voor de belangen van duizenden (cabine)collega’s? Meld je dan zeker als kandidaat voor de medezeggenschap, de plek waar je echt invloed op het beleid kan uitoefenen.

Waar gaat het om?
OR onderwerpen die met de KLM directie worden besproken, zijn zaken die bedrijfsbreed spelen. Denk daarbij aan sociaal personeelsbeleid, veiligheid, gezondheid, welzijn en re-integratie, ook allemaal van belang voor cabinepersoneel.
GC onderwerpen die maandelijks met de bedrijfsleiding worden besproken, zijn zaken die meer specifiek cabinepersoneel aangaan. Dat loopt uiteen van winter- en zomerschema's, hotels en daggelden, werkbare omstandigheden aan boord, pairings en roosters, vluchtomlopen en schema's; WRR; verzoekensysteem; werkmethodieken en materialen aan boord.

Aanmelden doe je zo:
Voor de kandidaatstelling hebben wij onderstaande nodig:


Stuur dit voor 9 november 2018 digitaal naar secretariaat@vnconline.nl of desnoods hardcopy per post naar VNC, antwoordnummer 264, 1100 VB, Amsterdam ZO. Geef daarbij even aan of je voor de OR of de GC of wellicht voor beide gaat. Na de sluitingsdatum gaan we aan de slag met de selectie.

Wij zien je aanmelding graag tegemoet!

Geïnteresseerd maar nog vragen? Bel of mail gerust voor specifieke informatie: secretariaat@vnconline.nl - 020-5020480.

KLM en KLC sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA