• home
  • Actueel
  • Freeze transavia verlengd met een week tot 4 juni

Freeze transavia verlengd met een week tot 4 juni

14 mei 2020
Gisteren heeft transavia de freeze verlengd tot en met 3 juni en zal daarna wekelijks kijken naar nieuwe vooruitzichten. Denk aan welke bestemmingen er gevlogen kunnen worden en welke vorm de opstart krijgt. Daarbij maakt transavia continu de afweging tussen mogen, willen en kunnen.

Ondertussen laait de onzekerheid onder de cabinecollega’s op, zeker na de berichtgeving van minister Koolmees dat de ontslagbescherming mogelijk wordt losgelaten in de tweede NOW periode. Dit zorgt helaas voor nog meer onzekerheid en de begrijpelijke vraag ‘wat betekent dit precies voor mij?’. Wij snappen jullie zorgen en ook wij vinden het heel vervelend dat we moeten wachten op wat er uiteindelijk door de overheid aan maatregelen en voorwaarden wordt bepaald.

Spookverhalen
Zowel qua uitwerking als regelgeving is het dus afwachten voordat we conclusies kunnen trekken voor de toekomst. Ondertussen zitten het korps thuis en zoekt men elkaar op via social media of via whats app. Dat is mooi als je steun vindt bij elkaar maar jammer genoeg vind je daar ook rare en zelfs spookverhalen die berusten op onvolledige of onjuiste info. Dat helpt niemand en deze tijden zijn al moeilijk genoeg voor iedereen.

Zoek je info bij de bron
Als VNC bestuur zitten wij met onze kennis, kunde en ervaring veelvuldig aan de digitale overlegtafel met de betrokken partijen. Kortom: we zitten dicht bij de bron waarmee we niet zeggen dat wij alles weten maar zodra er meer informatie is, delen we dat met jullie. In deze tijd zijn veranderingen echter aan de orde van de dag en iets dat vorige week is besloten kan nu weer heel anders zijn. Niettemin houden we jullie op de hoogte van de actualiteit.
Als sectiebestuur willen we daarom ook het advies geven: haal je informatie bij de bron ofwel bij ons of de werkgever. Zodra er meer bekend is over de invulling van de NOW en de eventuele consequenties voor het cabinepersoneel zullen we daar een nieuwsbericht over uitsturen.
 
Mocht je in de tussentijd vragen hebben, kun je deze uiteraard stellen via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl


Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA