• home
  • Actueel
  • Fiets en smartphone vervallen in cafetariaregeling KLM

Fiets en smartphone vervallen in cafetariaregeling KLM

24 okt. 2014

Voor de vakbondscontributie en vervoersvergoeding blijven de voordelen binnen de cafetariaregeling bestaan. Dit geldt echter niet voor de fiets en de smartphone
Voor de vakbondscontributie en vervoersvergoeding blijven de voordelen binnen de cafetariaregeling bestaan. Dit geldt echter niet voor de fiets en de smartphone, daarvoor kun je slechts tot 30 november 2014 nog terecht, erna vervallen deze twee opties.


Met de werkkostenregeling (WKR) kunnen bedrijven fiscaalvriendelijke zaken  vergoeden en/of verstrekken aan werknemers. Bijvoorbeeld met de cafetariaregeling waarin werknemers belast loon kunnen uitruilen voor onbelast loon.

Overheidsmaatregelen 2015
Vanaf 2015 zal door overheidsmaatregelen de fiscale ruimte voor bedrijven afnemen van 1,5% naar 1,2% van de loonsom. Hierdoor is KLM genoodzaakt om de regeling aan te passen en kunnen zij minder zaken in de cafetariaregeling onderbrengen. Er is in deze voor gekozen om de mogelijkheid tot het bestellen van een Smartphone of fiets te laten vervallen. Mocht je nog een smartphone of fiets willen aanvragen? Doe dit dan voor 30 november 2014! De aanschaf kan dan nog verwerkt worden in de salarisadministratie van december 2014.

Overgangsregeling
Voor collega's met een lopend contract bij T-Mobile is er een overgangsregeling afgesproken: heb je voor 30 november 2014 een contract afgesloten, dan zal KLM de abonnements- en gesprekskosten voor alsnog via het brutoloon verrekenen. Dit geldt ook voor diegenen die nog in de periode van de verplichte deelname (24 maanden) zitten. Na afloop van het contract of bij het bereiken van de 24 maanden gaat T-Mobile de kosten rechtstreeks incasseren bij de abonnementhouder.

Al eerder heeft de VNC alle KLM- en KLC-ers er op gewezen dat voordeel halen voor wat betreft de vakbondscontributie en vervoersvergoeding kan door het aanmeldformulier op MyKLM4u invullen en versturen. Doe dit voor maandag 17 november 2014 17:00! https://www.klm.com/corporate/myklm/web/human-resources/cafetariaregeling


Voor alle duidelijkheid: voor het nieuwe jaar 2015 kan je je pas na 17 november aanmelden; voor het jaar 2014 kan je je tot 15 november 2014 aanmelden.

Let op bij jubileumuitkeringen
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileum uitkering? Dan kun je beter geen gebruik maken van de cafetariaregeling voordat de uitkering is uitbetaald! Na ontvangst van de uitkering kan men zich echter wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Dit is een heel fiscaal verhaal. Meer informatie HR Infolijn, 020 6493030 of via e-mail hrinfolijn@klm.com.

Leuker kunnen we het niet maken
De belastingdienst eist dat je ieder jaar opnieuw je persoonlijke keuze maakt en daarom moet je je voor elk nieuw kalenderjaar even opnieuw aanmelden. Door gebruik te maken van de KLM cafetariaregeling kun je belastingvoordeel halen uit zaken waarop je eerder belasting en premies hebt betaald. Het is de moeite waard (minimaal 33%) dus maak er gebruik van.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de VNC servicedesk, we helpen je graag!

KLM en KLC sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA