Facebook geen safebook

19 feb. 2013

Er is opnieuw ophef ontstaan over een bericht op Facebook. Ondanks dat die post er vrij snel weer af is gehaald, heeft de media er lucht van gekregen en is er bovenop gesprongen. Het gevolg is dat het hele verhaal publiek is inclusief naamsvermelding van betrokken collega en foto's
Er is opnieuw ophef ontstaan over een bericht op Facebook. Ondanks dat die post er vrij snel weer af is gehaald,  heeft de media er lucht van gekregen en is er bovenop gesprongen. Het gevolg is dat het hele verhaal publiek is inclusief naamsvermelding van betrokken collega en foto's.

De VNC wil haar leden er uit bescherming nogmaals op wijzen dat dergelijke publicaties op social media zeer nare gevolgen kunnen hebben. Denk aan een stevig gesprek bij je werkgever en als het meezit 'slechts' een aantekening in je file. Helaas spreken wij uit ervaring omdat collega's onze bijstand vragen in dergelijke situaties. Daarom wijst de VNC liever preventief op de gevaren: het is immers beter voorkomen dan genezen.

Koude kermis
Mocht je denken dat je in een 'besloten' groep privéberichtjes en/of foto's plaatst, dan kom je dus van een koude kermis thuis, want niets is minder waar. Vrienden van vrienden van vrienden etc. kunnen namelijk meelezen wat je schrijft en zo kan het gebeuren dat ook je werkgever deze berichten onder ogen krijgt en naar nu blijkt leest ook de media 'gezellig' mee. Kortom: pas alsjeblieft op bij het plaatsen van foto's en berichten die vervelende consequenties kunnen hebben voor jezelf en anderen. Meer achtergrondinformatie lees je in het bijgevoegd artikel dat onlangs in het VNC magazine stond.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA