• home
  • Actueel
  • Europese enquête over seksuele intimidatie cabinepersoneel

Europese enquête over seksuele intimidatie cabinepersoneel

16 jan. 2020
EurECCA - de stem voor al het cabinepersoneel in Europa - doet momenteel onderzoek naar het probleem van seksuele intimidatie binnen de luchtvaartindustrie, zowel van passagiers als van collega's. Om de korte anonieme enquête in te vullen klik hier: https://eurecca.eu/surveyharassment.

EurECCA wil inzicht krijgen in de omvang van het probleem en hoe het kan worden aangepakt, dus roepen wij op om hun enquête voor al het Europese cabinepersoneel in te vullen! Je kan je mening geven, je zorgen uiten en ervaringen delen.
We moedigen iedereen aan om dit korte onderzoek in te vullen, ongeacht of je enige mate van seksuele intimidatie hebt ervaren*.  

Anoniem
Alle antwoorden zijn anoniem: als je echter jouw ervaringen wilt delen, heb je de mogelijkheid om dit te doen - en dit kan ‘on’ of ‘off the record’ zijn; de keuze is aan jou.
 
De gegevens die je invoert zijn volledig anoniem, tenzij je besluit om contactgegevens te verstrekken (we vragen alleen om contactgegevens als je hebt aangegeven dat je bereid bent om te spreken over jouw problemen met seksuele intimidatie (officieel of anoniem).
Indien je contactgegevens verstrekt, garandeert EurECCA dat zij persoonlijke gegevens niet aan derden doorgeeft/verkoopt.

Gegevens worden gewist na inventarisatie
EurECCA bewaart de persoonsgegevens zolang als nodig is om het doel van de enquête te bereiken: daarna worden ze gewist. Zij zijn van plan om de resultaten van de enquête (anoniem) te communiceren via de communicatiekanalen van EurECCA en om het probleem onder de aandacht van de media te brengen, met als doel het risico op seksuele intimidatie tot een minimum te beperken.
 
*Belangrijk: in het kader van deze enquête definiëren ze seksuele intimidatie als volgt:
 
Seksuele intimidatie is ongewenst gedrag van seksuele aard dat:
  • uw waardigheid schendt
  • maakt dat je je geïntimideerd, gedegradeerd of vernederd voelt...
  • creëert een vijandige of beledigende omgeving
Je hoeft niet eerder bezwaar te hebben gemaakt tegen iemands gedrag om het als ongewenst te beschouwen.
 
Om de enquête in te vullen klikt u hier: https://eurecca.eu/surveyharassment

Met dank voor de medewerking

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA