EurECCA verwelkomt nieuw lid

2 sep. 2015

EurECCA deelnemers zijn recent bijeengekomen om belangrijke cabin crew issues naar Europees niveau te tillen. Denk aan de lobby in het Europees Parlement voor goede werk- en rusttijden en werkomstandigheden voor cabinepersoneel. Tijdens deze bijeenkomst is er ook unaniem positief gestemd over toetreding van de Ierse vakbond Impact tot EurECCA.
De aansluiting van deze Ierse vakbond bij de European Cabin Crew Association versterkt de positie van dit Europees samenwerkingsverband voor en door cabinepersoneel. Naast nieuwe deelnemer Ierland zijn cabinebonden uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Nederland (de VNC) aangesloten. De Europese associatie vertegenwoordigt ruim zeventig procent van het georganiseerde Europese cabinepersoneel.

Intensieve samenwerking
Luchtvaartmaatschappijen met meerdere bases door heel Europa behoeven een intensieve samenwerking tussen Europese cabinebonden om de belangen gezamenlijk goed te kunnen behartigen. Een belangrijk issue is de 'wel de lusten, maar niet de lasten-houding' van de oneerlijke concurrentie die ons verder gaat opbreken als er niets verandert in de Europese regelgeving.

Naast de Europese lobby op gebied van eerlijke concurrentie en behoud van werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden staan onderwerpen als vliegurenlimieten (FTL), gezondheid (Cabin air quality en Medical assessment) en vliegveiligheid (Safety & Security) op de EurECCA-agenda.

Meer informatie op http://www.eurecca.aero

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA