• home
  • Actueel
  • EurECCA sluit 2019 succesvol af en richt zich op uitdagingen voor 2020

EurECCA sluit 2019 succesvol af en richt zich op uitdagingen voor 2020

21 jan. 2020
Ruim 70% van al het Europese cabinepersoneel is vertegenwoordigd in EurECCA, het samenwerkingsverband van Europese vakbonden. Als mede-oprichter en leverancier van de voorzitter - Annette Groeneveld - is de VNC nauw betrokken bij deze belangrijke organisatie.

EurECCA heeft de balans opgemaakt van het afgelopen jaar, waarin de focus vooral lag op de lobby bij met name de Europese Commissie en het Europees Parlement. Deze instituten zijn inmiddels overtuigd van de relevantie en geloofwaardigheid van EurECCA en de organisatie wordt nu betrokken en geraadpleegd bij belangrijke Europese onderwerpen zoals rapportage, analyse en follow up bij luchtvaart incidenten en de toekomst van low cost carriers op het gebied van concurrentie, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

In 2020 zal daarnaast de focus komen te liggen op onderwerpen als fair competition binnen en buiten Europa, het toenemend aantal zelfstandigen en uitzendkrachten onder luchtvaartpersoneel en de gevolgen daarvan voor arbeidsvoorwaarden en veiligheid.

Ook heeft EurECCA een enquête gelanceerd over seksuele intimidatie op de werkvloer. Al eerder deze maand vroegen we daar aandacht voor https://vnconline.nl/actueel/europese-enquete-over-seksuele-intimidatie-cabinepersoneel en we moedigen iedereen aan om dit korte onderzoek in te vullen, ongeacht of je enige mate van seksuele intimidatie hebt ervaren.

Voor verdere informatie over EurECCA kun je de geheel vernieuwde website bezoeken: www.eurecca.eu. En mochten er onderwerpen zijn die jij nog mist op de Europese agenda, schroom dan niet om en bericht achter te laten.

VNC bestuur
Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid: aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA