EurECCA en VNC steunen Clean Air Campaign

16 feb. 2021
De Global Cabin Air Quality Executive (GCAQE), een internationale organisatie van belanghebbenden die zich inzet tegen cabineluchtverontreiniging, is deze week van start gegaan met een Clean Air Campaign.

De organisatie wil met de campagne aandacht vragen en oplossingen vinden voor problemen met de luchtkwaliteit aan boord. Daarnaast doen zij een nadrukkelijke oproep aan luchtvaartmaatschappijen en de overkoepelende organisaties EASA en FAA tot verplichte installatie van effectieve meetapparatuur voor cabineluchtverontreiniging en ‘bleed air’ filtersystemen in passagiersvliegtuigen. Blootstelling aan vervuilde cabinelucht zou een risico kunnen vormen voor de gezondheid en vliegveiligheid voor passagiers en crew.

De campagne en bijbehorende oproep worden ondersteund door EurECCA, het mede door de VNC opgerichte samenwerkingsverband tussen Europese cabine vakbonden.
Om de doelstellingen van de campagne te verduidelijken heeft de GCAQE een informatie-video gemaakt, die in 40 talen bekeken kan worden. De filmpjes en verdere informatie over dit onderwerp zijn te vinden op de website van GCAQE - https://www.gcaqe.org/cleanair

VNC bestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!
Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA