Esther Veenboer Lid van Verdienste

28 mei 2014

Esther Veenboer, voorheen vliegend KLM collega en zeer actief VNC lid, is woensdag 28 mei tot Lid van Verdienste benoemd. Tijdens een afscheidsborrel werden de oorkonde en bijbehorende speld aan haar uitgereikt door voorzitter Annette Groeneveld. Esther begon in 2001 in de Groepscommissie
Esther Veenboer, voorheen vliegend KLM collega en zeer actief VNC lid, is woensdag 28 mei tot Lid van Verdienste benoemd. Tijdens een afscheidsborrel werden de oorkonde en bijbehorende speld aan haar uitgereikt door voorzitter Annette Groeneveld.

Esther begon in 2001 in de Groepscommissie (GC31) en heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan onder andere het bestuur, de Personeelscommissie en de Cabin Safety commissie. In die laatste hoedanigheid is zij opgevallen door haar expertise en is zij als nevenfunctionaris benoemd bij de KLM afdeling bedrijfsbeveiliging. Esther beschikt over zeer veel kennis op het gebied van de wet- en regelgeving van security (beveiliging van de burgerluchtvaart). Deze kennis zet zij in met het belang van het cabinepersoneel op haar netvlies.

Incident investigator
Haar functie als jurist - met specialisatie Luchtrecht - was voor de VNC reden om haar een opleiding tot 'incident investigator' aan te bieden. In die hoedanigheid kon de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid een beroep op Esther doen om cabine expertise te leveren in het geval van een onderzoek naar vliegveiligheid ongevallen. Na het ongeluk met de B737 van Turkish Airlines op Schiphol is zij dan ook succesvol als investigator ingezet.

Samen sterk door delen kennis
De VNC staat samen sterk mede door de veelzijdige kennis en ervaring van haar  leden. Esther Veenboer is daar een aansprekend voorbeeld van. Vanwege haar overstap van purser naar een grondfunctie als Security  manager/Divisional Safety & Quality Manager bij KLM is de VNC een gewaardeerd lid kwijtgeraakt. Door haar enorme inzet, vakbekwaamheid, loyaliteit en passie heeft zij zeer verdienstelijk gemaakt voor de VNC.

Het verheugt de VNC om Esther te benoemen tot Lid van Verdienste.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA