• home
  • Actueel
  • Ervaringsverhalen, achtergronden en actualiteiten in aankomend VNC Magazine

Ervaringsverhalen, achtergronden en actualiteiten in aankomend VNC Magazine

10 jun. 2021
foto's boven van links naar rechts: collega Jürgen Olivieira, Annette Groeneveld en Mathi Bouts
foto links: collega Celine Verlaan en Deacon

Binnenkort verschijnt VNC magazine 3 van 2021 met als thema ‘Politiek’ en in de nieuwe rubriek ‘Cabin Quotes’ lees je hoe onze leden over dit thema denken. Verder is er de laatste Blik op de Baan van Annette Groeneveld, waarin ze terugblikt op een rijke VNC-carrière en het einde van haar voorzitterschap.

Cabinecollega’s Mathi Bouts (Non-executive Director Air France-KLM) en Sebastiaan Matulewicz (vicevoorzitter Bestuur KLM Ledenraad) werden over ‘vakbondspolitiek’ geïnterviewd door redactielid Wendy Smit. Naast de gebruikelijke achtergronden bij het nieuws en de vaste columns en rubrieken vertellen cabinecollega’s Jeroen en Jürgen over hun politieke leven. En wisten jullie dat er sinds het afgelopen coronajaar bij easyJet een ware babyboom aan de gang is? We spraken acht (aanstaande) moeders; het verhaal van Celine Verlaan lees je alvast hieronder!

Celine Verlaan is Flight Attendant en mama van Deacon ‘Thuis kunnen zijn tijdens de zwangerschap was een luxe, maar ik miste wel het contact met mijn collega`s en het thuiskomen na een dag werken. Ik zit niet graag stil maar vond gelukkig van alles om mijzelf bezig te houden. Doordat mijn man ook thuis werkte, hebben we veel tijd samen kunnen doorbrengen. Onze zoon Deacon is op een vrijdag geboren en na het weekend zouden mijn ouders langskomen. Die maandag kreeg mijn broertje een positieve coronatestuitslag en besloten mijn ouders uit voorzorg niet te komen. Later in de week werden ook mijn ouders ziek en werd mijn vader opgenomen in het ziekenhuis. Toen ons zoontje vijf weken oud was, is mijn vader overleden: zijn longen waren door het virus zo erg aangetast dat behandelingen niet meer mocht baten. Deacon is inmiddels bijna een half jaar oud. We grappen weleens dat hij niet beter weet dan dat mensen een mondkapje dragen, geen handen schudden en niet knuffelen.  Echt kraambezoek hebben we niet gehad dus we hopen zijn eerste verjaardag groots te kunnen vieren. Dat mijn man nog deels thuiswerkt, is een bonus. Zo kan hij extra veel knuffelen, spelen en genieten van onze zoon. We blijven positief en kijken uit naar het moment dat alles weer normaal is, het is nu wel afwachten hoe dat normaal eruit gaat zien.’

VNC redactie

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA