• home
  • Actueel
  • Eerste KLC doorstroomcursus start in januari 2018

Eerste KLC doorstroomcursus start in januari 2018

22 sep. 2017
KLC heeft de VNC afgelopen week geïnformeerd dat de eerste doorstroomcursus in januari zal starten en dat de maximale doorstroom van 20% voor hetzelfde jaar niet behaald zal worden.
 
Balans tussen ervaren en startende CA’s
KLC heeft dit jaar aangegeven dat zij voor heel 2018 niet de maximale 20% kan laten doorstromen omdat er een balans tussen ervaren en startende CA’s moet zijn. Door de uitstroom van de UK crew is er namelijk een hele hoop ervaring weggeëbd. Ervaring die ondanks het komen en gaan van de Nederlandse CA’s altijd constant bleef. Doordat deze groep nu definitief weg is, meent KLC dat zij komend en wellicht nog het jaar erop het evenwicht dient te herstellen tussen de enorme instroom en de ervaren CA’s.
 
Voor de collega’s die doorstromen betekent dit dat de eerste cursus in januari gepland staat en dat het verdere verloop nog niet bekend wordt gemaakt. Dit betekent dus niet dat er geen verdere cursussen gepland zullen worden maar dat KLC hier nog geen duidelijkheid over kan verschaffen.
 
Promoties
Doorstroom betekent ook promoties: vanaf 2018 zal de IFS vacature weer geopend worden. Ook zal er al dit jaar gestart worden met het opleiden van zoveel mogelijk SCA’s. KLC heeft als voornemen dit laatste “aan de lopende band” te doen zodat niemand onnodig hoeft te wachten en bovendien alle capaciteit volledig wordt benut.
 
Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan ontvangen wij deze graag via sectiebestuur.klc@vnconline.nl
 
Sectiebestuur KLC

Lees je als cabine-collega mee maar ben je (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Zo doe je echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze harde tijden.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA