• home
  • Actueel
  • Eerste herstructureringsplannen gepresenteerd aan transavia sectie VNC

Eerste herstructureringsplannen gepresenteerd aan transavia sectie VNC

21 aug. 2020
Afgelopen dinsdag 18 augustus heeft het transavia sectiebestuureen toelichting gekregen op de financiële situatie van het bedrijf en zijn de eerste plannen rondom herstructurering gepresenteerd.
Het betrof een algemene bedrijfsbrede presentatie, er zal als vervolg hierop met alle bonden per domein inhoudelijk verder worden gesproken en onderhandeld.

Transavia in zwaar weer
Het sectiebestuur heeft bij transavia gevraagd of het gebruik van de lening aan de KLM-groep noodzakelijk is voor het bedrijf en op welke termijn deze zou kunnen worden afgelost. Transavia heeft aangegeven hier toch wel de komende jaren gebruik van te moeten maken. Door de presentatie en de gesprekken van afgelopen dinsdag zijn wij als bestuur er inmiddels van overtuigd geraakt dat de lening een noodzakelijk kwaad is. Overigens heeft de overheid voorwaarden gesteld aan het verstrekken van de lening.
De stilstand van eind maart tot en met begin juni heeft een flink gat geslagen in de buffer die transavia de afgelopen jaren had opgebouwd. De half lege toestellen en alle bijkomende risico’s doorreisadviezen die continu veranderen zorgen voor nog meer onzekerheden.

Herstructureringsplannen
Voor ons is het duidelijk dat het van belang is om de continuïteit van het bedrijf en daarbij ook onze werkgelegenheid te waarborgen en dat we daar hard voor moeten werken. Inhoudelijk is er nog niet gesproken maar transavia heeft ons wel laten weten te willen praten over een versobering van de arbeidsvoorwaarden en de WRR.
Gezien de gewijzigde omstandigheden zal het sectiebestuur de verstuurde cao brief van december nog eens goed onder de loep nemen en een aangepaste versie naar het bedrijf sturen die past bij de huidige situatie. Wij zullen jullie uiteraard hiervan op de hoogte houden.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben kun je deze stellen via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Angela Visser & Antonie Kloots sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA