• home
  • Actueel
  • Eerste gesprekken met transavia over herstructureringsplan

Eerste gesprekken met transavia over herstructureringsplan

8 sep. 2020
Op dinsdag 18 augustus jl. is het transavia sectiebestuur geïnformeerd over de financiële situatie van het bedrijf. Dat het zware tijden zijn hebben we de afgelopen periode met zijn allen wel gemerkt.
Dat de gifbeker helemaal leeg moet blijkt wel uit het feit dat na Spanje nu ook de Griekse eilanden op oranje zijn gezet. De passagiersaantallen liepen al enorm terug en het is nu maar de vraag of de vliegtuigen naar onze Griekse bestemmingen de komende periode überhaupt wel zullen vertrekken.

Gisteren heeft de VNC een eerste inhoudelijk gesprek gehad met transavia. Doordat de cao op 1 april 2020 jl. is verlopen en er vanwege de voorwaarden aan de overheidssteun, moet er gesproken moet worden over een herstructureringsplan. Daarvoor is een deadline gesteld van 1 oktober 2020, waarop alles zo goed als gereed moet zijn.

Tijdelijke maatregelen
Er is in hoofdlijnen gesproken over een aantal thema’s die het cabinepersoneel van transavia aangaan, waaronder loon en WRR.
Als sectiebestuur hebben wij daar een eerste reactie op gegeven en de maand september zal verder in het teken van deze gesprekken staan.
Omdat er nu pas één gesprek is geweest willen wij eerst meer inhoudelijke zaken weten voordat we dit aan jullie kunnen en willen voorleggen.

Wij realiseren ons dat er op bepaalde vlakken door het personeel concessies gedaan zullen moeten worden om in de toekomst van transavia weer een gezond bedrijf te maken.
Het sectiebestuur zet hierbij wel zo veel mogelijk in op tijdelijke maatregelen, die gelden zolang de crisis duurt. Wij realiseren ons echter dat transavia wellicht ook een aantal voorstellen voor structurele maatregelen zal doen.
In de komende week zullen wij ons buigen over de voorgedragen thema’s van transavia en deze meenemen naar het gesprek van volgende week.
Mochten er na dat overleg noemenswaardige ontwikkelingen zijn dan brengen we jullie daar uiteraard van op de hoogte.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben kun je deze stellen via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl of door een bericht sturen naar ons whats app nummer.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA