• home
  • Actueel
  • Eenmalige compensatie NG niet bij salaris februari

Eenmalige compensatie NG niet bij salaris februari

20 feb. 2020
In de cao voor KLM cabinepersoneel 2019-2022 hebben we met de werkgever onder andere salarisverhogingen en compensaties afgesproken. Onderdeel van die afspraken was een éénmalige compensatie van 375, - bruto voor de nevenopdracht gratis (NG) over de periode van 1 juni t/m 31 december 2019. Dit bedrag geldt voor fulltimers, deeltijders krijgen dit bedrag pro rata van hun tewerkstellingspercentage.

KLM heeft zich echter verkeken op de vele veranderingen in de salarisadministratie bij zowel cabine- als cockpitpersoneel en het is wegens uitvoeringstechnische issues niet gelukt om de eenmalige uitkering bij het salaris van februari te voegen. Het bedrag zal nu bij het salaris van maart 2020 worden uitbetaald.

De VNC krijgt veel reacties van haar leden hierover en betreurt dat KLM hier niet pro-actiever mee om is gegaan door het corps tijdig te informeren. Wij vertrouwen erop dat de compensatie zonder verdere vertraging bij het salaris van maart zal worden bijgestort.

KLM sectiebestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA