• home
  • Actueel
  • E4FC blij met gesprekken van EC met regering Qatar

E4FC blij met gesprekken van EC met regering Qatar

29 sep. 2016

Europeanen voor eerlijke concurrentie (E4FC) heeft de commissaris voor vervoer, Violeta Bulc, en de Europese Commissie (EC) geprezen voor het zetten van de eerste stappen richting het vervullen van hun verplichtingen in het kader van de luchtvaartstrategie van de EU. Ook waren er blije geluiden omdat op 22 september in Doha onderhandelingen zijn gestart met de regering van Qatar. Die zijn van toepassing op alle EU-lidstaten.
E4FC onderschrijft de steun van commissaris Bulc voor een ‘voorspelbaar, gelijk wettelijk kader’ en ziet in een toekomstige overeenkomst voor luchtdiensten tussen de EU en de Golfstaten nogmaals een alomvattend eerlijke concurrentiebeding opgenomen, net als procedures voor toezicht en handhaving. EF4C zal de onderhandelingen op de voet volgen en houdt de EC aan haar verplichting tot het leveren van een eerlijk speelveld.

De onderhandelingen met Qatar zijn geen gangbare gesprekken. EF4C-supporters vertrouwen erop dat de EC inziet dat de enorme groei van marktaandeel van de Golfluchtvaartmaatschappijen in de EU-Golfmarkt ten koste is gegaan van EU-luchtvaartmaatschappijen, hun werknemers en zelfs van consumenten. Deze onderhandelingen moeten een solide overeenkomst opleveren met werkbare bepalingen voor de handhaving van financiële transparantie en van eerlijke concurrentie. De EC is verantwoordelijk voor het voortbestaan ??van de Europese luchtvaartindustrie en heeft daar ook een cruciaal belang bij.

Europeans for Fair Competition is een coalitie van medewerkers van Europese luchtvaartmaatschappijen, passagiers, bedrijven en anderen die illegale luchtvaartsubsidies uit twee landen uit het Midden-Oosten als een bedreiging beschouwen voor de werkgelegenheid in de EU. E4FC pleit voor een beleid dat het herstel en de bescherming van een gelijk speelveld voor de Europese luchtvaart bevordert. De organisatie wil zorgen zorgen voor een eerlijke, evenwichtige, concurrerende en afdwingbare overeenkomst voor luchtdiensten tussen de regering van Qatar en de EU. E4FC pleit voor een afschaffing van staatswege verleende subsidies en marktverstoringen die de banen van duizenden Europese luchtvaartwerknemers bedreigen en de concurrentie van de EU-markt, ten nadele van de consument, ondermijnen.

 

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA