• home
  • Actueel
  • Driedaagse stemronde inzake geplande acties cabinepersoneel Transavia

Driedaagse stemronde inzake geplande acties cabinepersoneel Transavia

31 aug. 2017
Het VNC sectiebestuur heeft Transavia een ultimatum gesteld voor een structurele loonsverhoging van 3 procent: 1,5 procent per 1 januari 2017 en 1,5 procent per 1 januari 2018, voor een cao die loopt tot en met 31 december 2018. Als Transavia voor 4 september geen gehoor heeft gegeven aan onze looneis, dan ziet de VNC zich genoodzaakt om acties te voeren. Deze acties zullen bestaan uit werkonderbrekingen.

Werkonderbrekingen
Als voorbereiding op deze cabine-acties bij Transavia zal er eerst een digitale stemronde plaatsvinden. Tijdens deze stemronde kunnen de VNC leden van Transavia zich uitspreken ‘voor’ of ‘tegen’ de uit te voeren werkonderbrekingen te zijn. We zullen starten met korte werkonderbrekingen die we langzaam zullen opvoeren. Voordat er tot actie kan worden overgegaan, dient een meerderheid van de uitgebrachte stemmen voor de actie te zijn.
 
Digitaal stemmen
Voor de volledigheid vermelden wij nogmaals dat VNC helaas genoodzaakt is tot actie over te gaan aangezien het cao-overleg met de werkgever na vele pogingen is stukgelopen. De looneis van 1,5% per jaar over de jaren 2017 en 2018 is volgens de VNC-leden een niet meer dan billijke vraag gebleken.
 
De vraag die je daarom vanaf maandagochtend 4 september in je mailbox kunt verwachten (een link afkomstig van surveymonkey.com) is de hieronder gestelde:
 
 Ik geef als VNC-lid toestemming dat het sectiebestuur overgaat tot acties richting Transavia.
 
Ieder Transavia VNC-lid kan één keer een stem uitbrengen. Het is belangrijk om te weten dat stemmen in dit geval alleen via de digitale weg mogelijk is. Het is dus niet mogelijk om op de actievergaderingen te stemmen!

Actievergaderingen
De stemronde sluit op woensdag 6 september om 14:00 uur voor het begin van de tweede actievergadering. De stemmen zullen ook in deze actievergadering worden geteld. Tijdens de actievergaderingen van maandag 4 en woensdag 6 september zal het actietraject met de aanwezige leden worden besproken. Beide actievergaderingen zullen op het VNC kantoor te Schiphol-Oost plaatsvinden van 14:00-16:00 uur.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl


Sectiebestuur Transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA