Doorstroom KLC

17 feb. 2016

Vanochtend is vanuit KLM het nieuws naar buiten gekomen dat er seizoenskrachten worden aangenomen. Voor het KLC cabinepersoneel levert dit veel vragen op. Wij begrijpen jullie frustratie, maar leggen jullie graag uit hoe dit precies zit. Doordat dit om seizoenskrachten (voor 4,5 maand) gaat, heeft het KLC cabinekorps geen voorrang. Deze seizoenskrachten gaan er na 4,5 maand weer uit en blokkeren dus niet onze doorstroom. 

Zodra de planning/productie weer het gehele jaar rond ruimte geeft voor nieuwe krachten zal de KLC doorstroom als eerste plaatsvinden voor er van buitenaf geworven zal worden.
 
Ook de jaarcontractanten die afgelopen jaar een contract voor onbepaalde tijd hebben gekregen bij KLM gingen voor KLC'ers daar er geen werving plaatsvond. In het nieuwsbericht van 1 december 2015 hebben we dit duidelijk naar het korps gecommuniceerd. 
 
Het KLC sectiebestuur zet zich enorm in voor onze arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Dit is echter iets wat buiten ons omgaat en waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen daar dit om al bestaande afspraken gaat.
 
Wij hopen middels dit bericht jullie goed geïnformeerd te hebben en de onrust te hebben weggenomen. 
 
KLC sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA