Doorstroom in gevaar door 4 maanden eis

29 okt. 2013

In ons vorige webbericht hebben jullie kunnen lezen dat de VNC heeft gepleit voor hantering van het senioriteitsprincipe voor promotie tot Inflight Supervisor. KLC had op basis van de 20% doorstroom afspraak CA's uitgesloten voor de promotie tot IFS. Op aandringen van de vakbonden is er
In ons vorige webbericht hebben jullie kunnen lezen dat de VNC heeft gepleit voor hantering van het senioriteitsprincipe voor promotie tot Inflight Supervisor.

KLC had op basis van de 20% doorstroom afspraak CA's uitgesloten voor de promotie tot IFS. Op aandringen van de vakbonden is er besloten een nieuwe vacature open te stellen. KLC heeft echter zonder overleg wel een spelregel eraan toegevoegd; namelijk dat je nog minimaal 4 maanden je nieuwe functie moet kunnen uitvoeren. Dat betekend concreet dat je er bewust voor kiest om de doorstroom aan je voorbij te laten gaan en te wachten op de eerst volgende mogelijkheid. De VNC betreurt het dat deze spelregels zijn toegevoegd zonder enig overleg met de bonden.

KLC heeft op aandringen van VNC een mail gestuurd met extra informatie naar betreffende collega's. Hierin staat namelijk een erg ruime planning en dat zou misleidend kunnen zijn voor collega's die op de nominatie staan voor doorstroom begin 2014. Bij ons is namelijk een voorlopige planning bekend die niemand in staat zou stellen nog 4 maanden als IFS te vliegen. Promotiekansen, senioriteit en de doorstoomregeling heeft de VNC hoog in het vaandel staan. Wij vinden het onacceptabel dat KLC dit voorstel heeft gedaan en hebben daarom een spoedoverleg aangevraagd.

To be continued.....

 

KLC sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA