Doe je voordeel met de cafetariaregeling!

19 sep. 2017
VNC leden kunnen (groten)deels hun vakbondscontributie terugkrijgen dankzij fiscale regelingen in de cao. Bij transavia gaat dat automatisch en bij KLM en KLC haal je regelrecht voordeel uit de Cafetariaregeling.
Voor KLM en KLC collega’s die VNC lid zijn is extra handig dat een jaaropgave of verklaring van de vakbond niet nodig is, je krijgt je contributievoordeel automatisch! Wel geldt de wettelijke verplichting om jaarlijks jouw persoonlijke keuze voor belastingvoordeel door te geven. Daarom moet je dit ieder nieuw kalenderjaar weer registreren via de Cafetariaregeling op MyKLM.

Klik op https://myklm.klm.com/corporate/myklm/web/human-resources/cafetariaregeling-vrije-dagen-kopen/verkopen#Cafetaria+brochure.

Je kunt ook via MyKLM >klik op ‘human resources’>klik op ‘beloningen en regelingen’> klik onder ‘meer regelingen’ op ‘direct aanvragen resterende vervoersvergoeding & vergoeding vakbondscontributie’> klik op ‘direct aanvragen’ en links onder ‘quick menu’ vind je de juiste buttons.
Vul het aanmeldformulier voor vakbondscontributie en resterende vervoersvergoeding in, vink tweemaal akkoord met voorwaarden aan en druk vóór 16 november 17.00 uur op de verzendknop. Na verzenden ontvang je van KLM de bevestigingsmails (eenmaal voor vakbondscontributie en eenmaal voor Resterende vervoersvergoeding). Wij adviseren je om deze mails te bewaren.

transavia
VNC transavia leden krijgen een deel van de vakbondscontributie automatisch door hun maatschappij terugbetaald. Dit bedrag ontvang je bij het salaris van december. Voor ca's die in oktober en november uit dienst (moeten) treden wordt dit automatisch verrekend met de laatste salarisbetaling.

Profiteer ervan
Haal je belastingvoordeel via de KLM en KLC cafetariaregeling uit zaken waarop je eerder belasting en premies hebt betaald. Het is de moeite waard: minimaal 33% en het kan flink oplopen! Voor alle duidelijkheid: voor het nieuwe jaar 2018 kan aanmelden pas na 16 november; voor dit jaar (2017) kan aanmelden tot en met 16 november 17.00 uur. De cafetariaregeling is voor alle medewerkers die een actief dienstverband bij KLM of KLM Cityhopper hebben, vallen onder de KLM-cao of KLC-cao én in Nederland wonen, werken en belasting betalen.

Jubileumuitkeringen
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileumuitkering? Dan kun je beter geen gebruik maken van de Cafetariaregeling voordat de uitkering is uitbetaald. Na ontvangst van de uitkering mag je je wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Dit is een heel fiscaal verhaal; meer informatie nodig? Bel de HR Infolijn, 020-6490030 of mail naar hrssc@klm.com.

Mocht je erna nog vragen hebben, neem dan contact op met de VNC Servicedesk. We helpen je graag.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA