Doe je voordeel!

14 sep. 2015

VNC leden kunnen een deel van hun vakbondscontributie terugkrijgen. Bij transavia gaat dat automatisch en bij KLM en KLC haal je regelrecht voordeel uit de Cafetariaregeling.
VNC leden werkzaam bij transavia krijgen een deel van de vakbondscontributie automatisch door de maatschappij terugbetaald. Dit bedrag ontvangen zij bij het salaris van december. Voor ca's die in oktober en november uit dienst (moeten) treden wordt dit automatisch verrekend met de laatste salarisbetaling.

KLM en KLC
Voor KLM en KLC geldt dat de belastingdienst je verplicht om jaarlijks jouw persoonlijke keuze voor belastingvoordeel door te geven. Daarom moet je dit ieder nieuw kalenderjaar weer registreren via de Cafetariaregeling op MyKLM.com.

Klik op https://www.klm.com/carina/main.htmop vul het aanmeldformulier in en druk voor 16 november 17.00 uur op de verzendknop. Extra profijt als VNC lid: een jaaropgave of verklaring van de vakbond is niet nodig, je krijgt je contributievoordeel automatisch!

Profiteer ervan
Door gebruik te maken van de KLM/KLC Cafetariaregeling kun je belastingvoordeel halen uit zaken waarop je eerder belasting en premies hebt betaald. Het is de moeite waard (minimaal 33%), dus profiteer ervan. Voor alle duidelijkheid: voor het nieuwe jaar 2016 kan aanmelden pas na 16 november; voor dit jaar (2015) kan aanmelden tot en met 16 november. De cafetariaregeling is voor alle medewerkers die een actief dienstverband met KLM of KLM Cityhopper hebben, vallen onder één van de KLM-cao's of de KLC-cao én in Nederland wonen, werken en belasting betalen.

Jubileumuitkeringen
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileumuitkering? Dan kun jebeter geen gebruik maken van de Cafetariaregeling voordat de uitkering is uitbetaald. Na ontvangst van de uitkering mag je je wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Dit is een heel fiscaal verhaal; meer informatie vind je via de HR Infolijn, 020-6493030 of mail naar hrinfolijn@klm.com.

Mocht je erna nog vragen hebben, neem dan contact op met de VNC Servicedesk. We helpen je graag.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA