• home
  • Actueel
  • Dit weekend start de VNC acties bij transavia.com

Dit weekend start de VNC acties bij transavia.com

6 dec. 2013

Gisteren hebben we naar jullie gecommuniceerd dat de VNC en UNC vanaf zaterdag 7 december stopt met het motiveren en compenseren van vluchten. De koek is op! De reden dat de VNC en UNC vanaf zaterdag zullen stoppen met het motiveren van vluchten is dat de nul-lijn voor cabinepersoneel
Gisteren hebben we naar jullie gecommuniceerd dat de VNC en UNC vanaf zaterdag 7 december stopt met het motiveren en compenseren van vluchten. De koek is op!

De reden dat de VNC en UNC vanaf zaterdag zullen stoppen met het motiveren van vluchten is dat de nul-lijn voor cabinepersoneel onacceptabel is. In diverse overleggen hebben we dit ook aangegeven en desondanks blijft het bedrijf voet bij stuk houden.

Wat houdt het stoppen met motiveren in:
Bij het stoppen van motiveren zullen de bonden niet meer toestaan dat het bedrijf afwijkt van de cao regels tegen een compensatie, meestal Vakantie Eenheden (VE's). Normaalgesproken neemt de werkgever voor het motiveren contact op met de bonden. Het kan echter zijn dat transavia.com jullie vraagt om te bewilligen. Neem dan alsjeblieft eerst contact met ons op! Bel naar Sander Kok 06 22696665 of Angela Visser 06 22696664. 

Voor jullie zal er vanaf zaterdag  aan de reguliere werkzaamheden niets veranderen. 

 

Achtergrond
In april heeft de VNC ledenvergaderingen gehouden over de inzet van de CAO die 1 mei 2013 is verlopen. De cao voorstellen die daar uit zijn voortgekomen zijn in mei verstuurd naar transavia.com. Vervolgens is transavia.com in september begonnen met een multilateraal (dwz met de grond- cockpit- en cabinevakbonden) cao overleg. Daar heeft het bedrijf aangegeven een nul-lijn te willen. Dit houdt in geen loonsverhoging en investeringen voor het cabinepersoneel. De VNC wilde op deze mededeling uiteraard een inhoudelijke reactie van transavia.com! Het bedrijf heeft in deze reactie laten weten dat er mogelijkheden zijn, maar wel tegen een prijs. De VNC vindt dat na alle productiviteitsverhogingen (in totaal maar liefst 10%) van het cabinepersoneel, de koek op is. Van jullie hebben we ook teruggekregen dat verder beknotten op de bestaande arbeidsvoorwaarden onacceptabel is. Het stoppen met motiveren is hiermee een feit.

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA