• home
  • Actueel
  • Digitaal stembiljet KLM Ledenraadsleden in aantocht

Digitaal stembiljet KLM Ledenraadsleden in aantocht

30 jul. 2018
Begin augustus ontvang je per mail jouw digitale stembiljet voor de verkiezingen van de KLM ledenraadsleden. Het is heel belangrijk dat je als VNC lid je stem(men) uitbrengt op de vertegenwoordigers in ons parlement, de Ledenraad.

Dit keer hebben maar liefst 117 collega’s zich kandidaat gesteld. Onze statuten schrijven voor dat bij meer dan 100 kandidaten er verkiezingen volgen voor de 100 beschikbare zetels. Deze digitale verkiezingen zijn van 2 t/m 23 augustus aanstaande en worden georganiseerd door Inkesta, een onafhankelijk en professioneel verkiezingsbureau. Er is wel een speciale verkiezingsbutton onder onze eigen VNC site die van nieuwsberichten wordt voorzien: https://vnconline.nl/maatschappijen/klm/verkiezingen-ledenraad

Het kost je weinig tijd
Elk VNC-lid van de KLM-sectie ontvangt begin augustus (2 augustus) een mail via Inkesta met een digitaal stembiljet en de uitleg hoe je kunt stemmen. Houd je mail (en spam)box dus in de gaten. Stemmen is mogelijk vanaf alle devices en computers. Het is een duidelijke en eenvoudige procedure en het kost dus slechts een paar minuutjes.
Er kan op meerdere kandidaten worden gestemd, met een maximum van 100. Alle stemmen zullen na sluiting van de verkiezingen op 24 augustus worden geteld. Wij zullen erna zo spoedig mogelijk bekend maken wie de 100 gekozen kandidaten zijn die in oktober 2018 zitting zullen nemen in de nieuwe KLM Ledenraad.

Overzichtelijk stembiljet
Om het stembiljet overzichtelijk te houden, staan alle kandidaten met naam, functie en foto op de kandidatenlijst, eventueel aangevuld met een korte motivatie die de kandidaat zelf heeft kunnen invullen. De kandidaten zijn per functiegroep (eenbanders, tweebanders, (assistent) pursers en senior pursers) weergegeven.
Iedere keer als er iemand inlogt, rouleren de namen binnen de functiegroepen van positie zodat - wanneer men willekeurig stemt (bijvoorbeeld de bovenste ‘tig’ aan vinkt) - iedereen evenredig veel kans maakt.
Is er eenmaal gestemd, dan wordt men bedankt voor het uitbrengen van de stem(men). De toegang tot de verkiezingssite is dan gesloten zodat men niet meerdere keren kan stemmen. Er worden dan ook geen e-mails meer naar het betreffende e-mailadres gestuurd.

Hoop op hoge respons!
Wij kijken uit naar een flinke respons zodat alle KLM leden zich goed vertegenwoordigd voelen door de nieuwe Ledenraad.
Tot slot bedanken wij alle kandidaten alvast voor hun inzet en wensen hen veel succes!

Sectiebestuur KLM

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA