• home
  • Actueel
  • Deel VNC contributie eenvoudig terug via Cafetariaregeling

Deel VNC contributie eenvoudig terug via Cafetariaregeling

11 sep. 2018
Regel vóór half november je cafetariaregeling zodat je grotendeels je vakbondscontributie terugkrijgt dankzij fiscale regelingen in de KLM en KLC cao. transavialeden hoeven zelf niets te doen, dat wordt geregeld door de maatschappij.

Bij transavia ontvang je het voordeel dus automatisch en bij KLM en KLC doe je dat via de Cafetariaregeling.

Geen papierwerk maar aanvinken en klaar
Voor het VNC lidmaatschap geldt de fijne uitzondering dat je geen jaaropgave of verklaring van de vakbond nodig hebt, dat scheelt weer papierwerk. Wel geldt de wettelijke verplichting om elk jaar jouw persoonlijke keuze te registreren op MyKLM. Dit kun je doen via de volgende link:

https://carina.klm.com/main.htm

Je kunt ook via MyKLM >klik op ‘human resources’>klik op ‘beloningen en regelingen’> ‘bekijk alles’ > klik onder ‘meer regelingen’ op ‘direct aanvragen resterende vervoersvergoeding & vergoeding vakbondscontributie’> klik op ‘direct aanvragen’ en dan op de link aanvragen, daar vind je links in het keuzemenu de juiste buttons.

Doe je voordeel dat kan tot 15 november
Vul het aanmeldformulier voor vakbondscontributie en resterende vervoersvergoeding in, vink tweemaal akkoord met voorwaarden aan en druk vóór 15 november 17.00 uur op de verzendknop. Van KLM ontvang je dan de bevestigingsmails (eenmaal voor vakbondscontributie en eenmaal voor Resterende vervoersvergoeding).

Fiscaal gunstig
Wij krijgen ieder jaar vragen over de volgende zin die je moet aanklikken 'Ik doe hierbij afstand van de mij beschikbare middelen...etc'. Uiteraard doe je daarmee geen afstand van je gehele eindejaarsuitkering of maandsalaris, je geeft je werkgever enkel toestemming om, namens jou, bruto loon uit te ruilen voor netto betalingen, wat fiscaal gunstig is.

Mocht je nog verdere vragen hebben, neem dan contact op met de VNC servicedesk, we helpen je graag.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA