• home
  • Actueel
  • De VNC wil 1,5 meter afstand aan boord van alle vluchten

De VNC wil 1,5 meter afstand aan boord van alle vluchten

27 mrt. 2020
De VNC heeft aan KLM laten weten het niet langer verantwoord te vinden voor cabinepersoneel om met volle machines te vliegen. Wij stellen ons op het standpunt dat op alle vluchten die nu nog plaatsvinden de 1,5 meter regel wordt gerespecteerd. Daarnaast heeft de VNC grote zorgen over het blijven doorvliegen op JFK (New York), de brandhaard van Corona op dit moment.

Over JFK hebben we daarom aan KLM gezegd dat het onverantwoord is dat deze bestemming nu nog 7 keer per week wordt aangevlogen, ondanks dat er nu 24 uur stops zijn en we op de luchthaven in een hotel zitten. Het gaat om de sterk verhoogde kans dat we passagiers met Corona vervoeren en daarmee het cabinepersoneel blootstellen aan een niet uit te leggen risico. De VNC verwacht van de werkgever dat zij een parallel trekt in het beleid zoals destijds toen China de brandhaard was: per direct geen vluchten meer! We zijn in afwachting van de reactie van KLM en hoe zij hier invulling aan gaat geven. Ondertussen staat de telefoon hier roodgloeiend en de mailbox loopt vol met verontrustende mails van leden, wat we volledig begrijpen.

Sectiebestuur KLM

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA