• home
  • Actueel
  • De VNC volhardt in meer dan 4% loonsverhoging bij KLM

De VNC volhardt in meer dan 4% loonsverhoging bij KLM

16 sep. 2022
Vandaag om 14.00 uur gaan de cabinebonden voor de derde keer met KLM om tafel om over de nieuwe cao voor cabinepersoneel te onderhandelen. De VNC blijft daarbij volharden in haar inzet van meer dan 4% loonsverhoging, met bij beide loonrondes een bodem van €80,-.

Het cao-proces startte op 13 juli met een multi-overleg tussen KLM en de werknemersvertegenwoordigers van alle domeinen (grond- cockpit- en cabinepersoneel). In dat overleg hebben meerdere bonden reeds ingestemd met 2 x 2% loonsverhoging met een bodem van €80,- per loonronde. De VNC ging niet akkoord en heeft toen al duidelijk gesteld dat wij gaan voor een hogere loonstijging, met eveneens de bodems. Gezien het koopkrachtverlies door de extreem hoge inflatie vinden wij dat realistisch en niet meer dan redelijk. Wij blijven dan ook volhouden op onze cao-insteek, mede gesteund door de recente ontwikkelingen in de maatschappij.

De VNC is de bond die vanaf het begin strijdt en blijft strijden voor een terechte en verdiende loonsverhoging van meer dan 4%.

Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Marije Kroese, Ingrid Brama, Roberto Tunzi en Chris van Elswijk
KLM sectiebestuurders


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA