De VNC verhoogt druk op KLM om te bewegen

9 sep. 2017
Nadat de KLM-Ledenraad afgelopen week unaniem het KLM-eindbod heeft afgewezen hebben wij KLM hierover geïnformeerd. Daarnaast heeft de LR opgeroepen tot het organiseren van acties op korte termijn met als doel KLM er toe te bewegen hun eindbod in te trekken en de bezuinigingsdoelstellingen naar beneden bij te stellen en wederom aan de onderhandelingstafel te komen. Ook dit hebben wij inmiddels naar KLM gecommuniceerd.
Al bijna een jaar maakt het bedrijf schijnbewegingen rondom de -1 CA maatregel, maar feit is dat KLM de -1CA niet terugdraait.
Onze achterban wil af van de door KLM eenzijdig ingevoerde -1 CA maatregel als pressiemiddel om het KLM-eindbod te moeten accepteren waarbij er een ruime verdubbeling van de -1 ontstaat en daarmee een nog veel grotere bezuiniging op onze arbeidsvoorwaarden wordt gedaan. KLM wil ons de ene -1 op 40% van de ICA vluchten laten inruilen tegen de andere -1 op 100% van de ICA vluchten en hangt bovendien nog altijd geen definitieve datum aan het terugdraaien van de -1 CA maatregel.  
Het wordt tijd dat de -1 CA - na alle loze beloftes - nu écht verdwijnt en zo de weg wordt vrijgemaakt voor KLM cao-onderhandelingen waarbij voor alle partijen een eerlijk startpunt is. Alleen dan kunnen we komen tot een gebalanceerd cao-akkoord in tegenstelling tot een onevenwichtig eindbod.
De VNC heeft vrijdagmiddag aan KLM een brief (klik hier) gestuurd met een verhaallijn hoe het cao-proces tot nu toe verlopen is. Wij sluiten daarin af met de mededeling dat de VNC voornemens is om op vrijdag 15 september 2017 tussen 05.00 uur en 23.00 uur een werkonderbreking te organiseren van één uur. KLM kan de voormelde werkonderbreking voorkomen door schriftelijk te verklaren dat zij haar (eind)bod intrekt (niet meer gestand doet) en uiterlijk 1 oktober aanstaande zal terugkeren aan de onderhandelingstafel voor het alsnog overeenkomen van een evenwichtige cao voor het cabinepersoneel.
KLM Sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA