• home
  • Actueel
  • De VNC stelt transavia ultimatum: voorbereiden acties

De VNC stelt transavia ultimatum: voorbereiden acties

3 aug. 2017
Deze week heeft het VNC sectiebestuur transavia een ultimatum gesteld voor een structurele loonsverhoging van 3 procent: 1,5 procent per 1 januari 2017 en 1,5 procent per 1 januari 2018, voor een cao die loopt tot en met 31 december 2018.

De VNC vindt dat het cabinepersoneel al vaak heeft laten zien dat zij het bedrijf ter wille zijn. Zij hebben hun steentje zonder meer bijgedragen. Of het nu gaat om kostenbesparingen, productiviteitsmaatregelen of problemen in de productie: keer op keer worden de schouders eronder gezet om uitdagingen het hoofd te bieden. Daarom vindt het sectiebestuur dat nu het bedrijf in het cabinepersoneel moet investeren en wel met een loonsverhoging. Mocht transavia voor 4 september geen gehoor hebben gegeven aan onze looneis, dan ziet de VNC zich genoodzaakt om actie te voeren.

Actievoeren: het traject
Maandag 4 en woensdag 6 september organiseert de VNC twee actievergaderingen waarin we het actietraject met jullie zullen bespreken en je jouw toestemming om actie te voeren kunt geven. Beide actievergaderingen zullen van 14:00-16:00 uur op het VNC kantoor zijn. Je kunt straks je toestemming trouwens ook digitaal geven.

Verspreid het actielogo
Bijgaand vind je een actielogo dat zich hopelijk als een olievlek zal verspreiden. Wat kan jij doen om ons te helpen? Verspreid het actielogo via social media als Facebook, Twitter, Whats app, Yammer (maak er je profielfoto van!). Wij zullen ook via onze communicatiekanalen het actielogo inzetten.

Vanaf volgende week zullen we beginnen met flyeren en tevens zullen we het actielogo ook als sticker uitdelen. Wil je de VNC collega's helpen? Meld je dan aan om te flyeren via secretariaat@vnconline.nl zodat we ook op jouw steun kunnen rekenen! Samen sterk!

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA