• home
  • Actueel
  • De VNC staat voor naleving cao-afspraken KLM/KLC winstdelingsregeling

De VNC staat voor naleving cao-afspraken KLM/KLC winstdelingsregeling

8 mrt. 2023
Wij zijn niet akkoord gegaan met het verzoek van KLM/KLC om af te wijken van cao-afspraken voor KLM en KLC cabinepersoneel over de winstdelingsregeling (WDR) 2022. Wij staan voor naleving van de samen met het bedrijf zorgvuldig overeengekomen cao, ook op gebied van de WDR.

KLM ontving eerder NOW en wil nu achteraf die bijdrage in mindering brengen op de WDR voor het personeel. We hebben cao-afspraken over de WDR en het gaat hier over een belangrijke financiële arbeidsvoorwaarde. Daar willen we in het belang van onze leden niet van afwijken. De VNC heeft gisteren in een reactie aan het bedrijf laten weten niet akkoord te gaan met hun voorgestelde aanpassing hierop.

KLM/KLC heeft na de crisis weer mooie (winst)cijfers gerealiseerd en dat is een prestatie waar alle werknemers - dus ook het KLM en KLC cabinepersoneel - hard voor hebben gewerkt. We vinden dat het volkomen gerechtvaardigd is dat onze winstdelingsregeling wordt uitgekeerd zoals vastgelegd in de cao’s.

Samen sterk voor en door cabinepersoneel!

KLC en KLM sectiebestuurders


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. De contributie kun je (grotendeels) terugkrijgen via de cafetariaregeling. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Word nu ook lid/Become a member

Belangen-behartiging

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA