• home
  • Actueel
  • De VNC staat voor: in gesprek blijven en meebeslissen

De VNC staat voor: in gesprek blijven en meebeslissen

17 apr. 2019
Om jullie stem te krijgen wordt er tot 23 april campagne gevoerd voor de verkiezingen van de KLC en KLM Groepscommissies en Ondernemingsraad. Campagne voeren is politiek bedrijven, met voor jullie alle kansen om op kundige, besluitvaardige en positief-kritische VNC kandidaten te stemmen.

Met de verkiezingscampagne kunnen we als VNC, de grootste cabinebond van Nederland, laten zien waar we met z’n allen voor staan, wat onze wapenfeiten van de afgelopen jaren zijn en hoe we al deze ervaring en gedrevenheid blijven inzetten om ons mooie vak werkbaar te houden.

Een hele verantwoordelijkheid
De VNC neemt haar verantwoordelijkheid door in gesprek te blijven met de werkgever, om zodoende te kunnen meebeslissen over arbeidsvoorwaarden voor ons allemaal. En daarin zit nu net ook het risico: je bent medeverantwoordelijk voor het eindresultaat, wat niet altijd bij iedereen tot volle tevredenheid stemt. Ons cabinekorps is divers en daarom is het moeilijk om voortdurend iedereen tevreden te houden, zeker als er veranderingen zijn is dat best lastig.
Na het afsluiten van de cao nemen VNC collega´s (vaak specialisten uit onze GC en OR-fractie) echter deel aan de werkgroepen om samen met KLM de gemaakte afspraken goed ten uitvoer te brengen. Zo houden we een vinger in de pap en hebben invloed op dat het gebeurt zoals in de cao staat omschreven. De VNC meent dat het zo lang mogelijk in gesprek blijven met de werkgever en betrokken zijn bij de implementatie de best mogelijke strategie is voor een zo gunstig mogelijk resultaat voor iedereen. Wij hebben met het afsluiten van de cao, naast absoluut wat pijn, namelijk ook veel mooie voordelen bereikt.

STEM!
Onze GC en OR kandidaten staan klaar om dit beleid verder uit te werken, te verbeteren en om toezicht te houden op de juiste uitvoering. Het zijn allemaal enthousiaste collega’s met verstand van zaken die vol overtuiging hun tijd en moeite steken in de medezeggenschap namens al hun collega’s. Een niet altijd even makkelijke taak, maar wel één die aandacht en steun verdient. Die kan jij geven in de vorm van jouw stem: kijk in je KLM of KLC inbox en vul de stemformulieren in via de link van WebElect. Een kleine moeite met groot resultaat: hoe meer stemmen we krijgen, des te sterker we staan!

Namens de VNC en al onze kandidaten: alvast hartelijk dank!   

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA