• home
  • Actueel
  • De VNC: nog meer dan ooit voor en door leden!

De VNC: nog meer dan ooit voor en door leden!

6 aug. 2021
De coronatijd heeft een fikse impact op cabine collega’s. Alles wat met de pandemie samenhangt of hing, van gezondheid tot aan baanonzekerheid, brengt begrijpelijkerwijs onzekerheid. Soms heeft dat zijn weerslag op onderlinge verhoudingen maar het brengt ook een verhoogde betrokkenheid van onze leden en veel animo om zich actief in te zetten voor collega’s.

Zo stapten veel leden naar voren bij recente VNC functies, denk aan Servicedeskmedewerker, Ondernemingsraadslid, Groepscommissielid, Cabin Investigators, columnist, kascommissielid en sectiebestuurder.

Opgeven kan nog!
Bij Transavia zoeken we nog leden voor de Ondernemingsraad waar 4 zetels voor cabine zijn te verdelen! Opgeven kan via deze link tot maandag 16 augustus.
Ook voor de KLM Ledenraad hebben over de 100 collega’s zich kandidaat gesteld, stemmen op jouw vertegenwoordigers kan nog steeds! Meer info klik hier.

Vernieuwing en ervaring op de Servicedesk
Op onze KLM Servicedesk vacature reageerden tientallen enthousiaste leden. In diverse sollicitatierondes is met hen uitgebreid gesproken. Uiteindelijk zijn er twee nieuwe medewerkers gekozen: met Claudia Hofman en Levi Emmerik halen we zowel vernieuwing als ervaring binnen. Zij gaan medio september ons Servicedeskteam versterken!
Claudia is Eenbander, sinds 2017 bij KLM in dienst en heeft een financiële- en managementachtergrond. Zij volgt alle ontwikkelingen op de voet en is goed ingelezen op KLM arbeidszaken. Claudia had ons al eens benaderd omdat ze meer wil doen met haar betrokkenheid en draaide toen ter oriëntatie een dag mee. Tevens is zij van het VNC promotieteam, dat voor promotionele activiteiten zoals presentaties bij basiscursussen wordt ingezet.
Levi is Purser en Ledenraadslid, kwam in 1997 bij KLM in dienst en was eerder actief bij zowel de Servicedesk als het KLM Sectiebestuur. We kennen hem als een geëngageerd én kritisch lid.

5 VNC easyJetters in de OR
In de easyJet ondernemingsraad (OR) zijn pas maar liefst 5 VNC leden gestart. Thomas Blom, Dino Brunst, Christine Smeets-Scheibe, Patrick la Lau en Julieke Wismeijer-Kapelle behartigen de komende drie jaar de belangen van hun cabinecollega’s. Jouw input en/of vragen kun je mailen naar or-nl@easyjet.com.
De KLM Ondernemingsraad kreeg eveneens versterking in de VNC fractie met John Maas, Eenbander, sinds 2011 in dienst bij KLM en Ledenraadslid.

Opleidingen cabin investigators
Vanuit de VNC worden Cabin Investigators opgeleid. In navolging van Rob Niels (Senior Purser) volgen ook Lennart Bloemink (Tweebander), Caroline Damstra (Purser) dit jaar nog een opleiding tot onderzoeker. Zij worden door de Safety Organisatie ingezet als er een voorval moet worden onderzocht waarbij een cabinepersoneelslid is betrokken. Denk aan incidenten waarbij de vliegveiligheid in het gevaar kwam of had kunnen komen, zoals bijvoorbeeld het opblazen van een slide. Deze collega’s bewaken de bescherming van het individu bij het onderzoek en controleren het verzamelen van de gegevens hiervoor. De afspraken zoals vastgelegd in de zogeheten Just Culture dienen zo te worden nageleefd.

Columnisten en Kascommissie
KLC collega’s Karlijn Berkhout en Saskia Visser, KLM-ers Hans den Dikken en Cora Dessing en easyJetters Dino Brunst en Ilona Hendriks zijn de aanwinst voor de columns ‘De wereld vliegt door’, ‘Blauwe plekken’, ‘Wolkenkrabbel’ en ‘Team Orange’ in het VNC Magazine.
Roelien Eppinga (Assistent Purser) is sinds de Algemene Ledenvergadering toegetreden tot de Kascommissie waarin ook Mark Broekhans (Tweebander) en Tanja Fransen (SP) ons financiële beleid controleren.
 
Op volle toeren door en voor de VNC leden
Meer dan gebruikelijk was er belangstelling voor de inmiddels ingevulde vacature van KLM sectiebestuurder. Marije Kroese, Tweebander en 20 jaar in dienst bij KLM en ex GC/OR lid, is sinds een aantal weken al behoorlijk ingewerkt als bestuurslid en Algemeen Secretaris.

Kortom, we draaien op volle toeren door en voor de VNC leden! Heb jij ideeën en/of talenten die je graag wil inzetten? Weet ons te vinden: mail naar secretariaat@vnconline.nl want je betrokkenheid wordt gewaardeerd!

Bedankt alvast namens alle VNC bestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA