• home
  • Actueel
  • De VNC geeft hoge prioriteit aan behoud KLM jaarcontractanten

De VNC geeft hoge prioriteit aan behoud KLM jaarcontractanten

24 mrt. 2020
Behoud van werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden, dat is altijd al de missie van de VNC en is nu door Corona nog actueler. We maken ons aan de overlegtafel bij KLM dan ook continue hard voor het binnen de poorten houden van onze collega’s met een jaarcontract. We begrijpen heel goed dat zij in spanning afwachten en we leven met hen mee.

Ondertussen doen we er van alles aan om een stap in de goede richting te bewerkstelligen.  

Wij blijven gaan voor behoud jaarcontractanten
Het nieuwe Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) vanuit de overheid biedt kansen die de VNC graag benut ziet. We drukken er bij KLM op om met een andere bril naar de verlenging te kijken*.

Al resultaat bij KLC en transavia
De VNC heeft bij transavia en KLC al wel resultaat geboekt. Collega’s met een tijdelijk contract worden daar toch in dienst gehouden gedurende de noodmaatregelen. Hiermee is voor hen voorlopig een einde aan een periode van onzekerheid gekomen.
Behaalde resultaten bieden in deze rare tijden geen zekerheid voor de toekomst van anderen.
En hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen helaas geen beloftes doen. We moeten reëel blijven en zien of we de werkgever kunnen overtuigen van ons standpunt.
Wij hebben echter begrip voor de zorgen van onze leden, houden de situatie scherp in de gaten en zullen KLM vragen om waar mogelijk de onrust weg te nemen en duidelijkheid te verschaffen.

Zodra er nieuws is, melden we dat uiteraard.

KLM sectiebestuur

*De VNC heeft de afspraak met KLM dat bij goed functioneren een contract voor Bepaalde Tijd (jaarcontract) in principe zal worden omgezet naar één voor Onbepaalde Tijd. Mochten er andere, zwaarwegende redenen zijn om dit niet te doen, zoals aantoonbaar slechtere resultaten door economische omstandigheden, dan kan KLM van deze afspraak afwijken. Maar dat zal altijd in overleg met de cabinebonden moeten gaan.


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA