• home
  • Actueel
  • De VNC doet alsnog poging om eerlijke cao te realiseren

De VNC doet alsnog poging om eerlijke cao te realiseren

30 sep. 2019
In een uiterste poging om uit de cao-impasse te komen, gaan we vandaag opnieuw in gesprek met KLM. We behouden echter het recht om ons aangescherpte actiemiddel - het stopzetten van het motiveren van vluchten - in te zetten. Met die versterkte actie van het niet langer motiveren, willen we onze eis kracht bijzetten om te komen tot een toenadering van KLM (tegemoetkoming op loon, looptijd, inhoud) die tot een uitgebalanceerde cao moet leiden.

De VNC gaat voor een loonsverhoging die meer dan alleen de koopkracht voor jullie moet herstellen. Gezien het verhaal dat gaat, mede via de motie in de Tweede Kamer, over de 9,5% structurele loonsverhoging voor de directie dit jaar, verwacht de VNC in dat kader een hoger loonbod van KLM. Na de financiële recordjaren bij KLM is een structurele loonsverhoging per jaar die aansluit op het niveau van landelijk gemiddeld van 3% in 2019 een logische beweging.
Ook weegt het feit mee dat we een bescheiden lijst op arbeidsvoorwaardelijke punten hebben ingediend. Daaraan zitten voor KLM weinig kosten omdat ze niet duur of zelfs kostenneutraal zijn. Het KLM eindbod van 2,5 % per jaar voor de duur van 2 jaar en 9 maanden is daarom door ons afgewezen.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

KLM Sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA