• home
  • Actueel
  • De VNC bereid tot hervatten KLM cao-onderhandelingen

De VNC bereid tot hervatten KLM cao-onderhandelingen

2 sep. 2019
Naar aanleiding van de recente beweging van KLM op het loonbod is de VNC bereid om de cao-onderhandelingen te hervatten. Dit hebben we vanmorgen schriftelijk aan KLM gemeld (klik hier).

Wij hebben KLM daarbij duidelijk gemaakt dat, om te komen tot een goed resultaat voor onze leden, wij rekenen op een constructieve handelswijze van KLM tijdens dit cao-proces. Het eerste stapje daartoe is gezet, maar er is meer nodig om de kloof te overbruggen tussen het KLM-voorstel en onze inzet. Dat zal aan de onderhandelingstafel moeten blijken.

Voorkeur voor gezamenlijkheid bonden
De VNC had eerder samen met de andere bonden een substantieel verbeterd bod op structurele loonruimte als voorwaarde gesteld om het overleg voort te zetten. Op basis van het hernieuwde KLM bod dat daarop volgde, zien we kans om verder te gaan praten. Een aantal collega-bonden heeft inmiddels een dergelijke zelfde reactie richting KLM gecommuniceerd.

Het heeft onze voorkeur om met alle vakbonden (multilateraal) het overleg met KLM weer in te gaan.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Het gaat om jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA