De VNC agendeert cao proces bij transavia

20 feb. 2018
De VNC volgt met belangstelling de berichtgeving over de cao ontwikkelingen van onze cockpitcollega’s middels T-net en het factsheet met transaviavoorstellen dat werd uitgedeeld tijdens bedrijfsinfosessies.

Opvallend hierbij is onder andere het citaat over een eenmalige uitkering in april 2018 die een periode beslaat met terugwerkende kracht over december – maart. Tijdens de cao onderhandelingen bij cabine vorig jaar, was het onderwerp terugwerkende kracht namelijk onbespreekbaar.
Ons cao proces is heel moeizaam geweest en met op dat moment de 3% structurele loonsverhoging als hoogst haalbare. De VNC meent nog steeds dat cabinecollega’s recht hebben op een éénmalige uitkering met terugwerkende kracht en wil - nu dit aanbod aan onze vliegers is gedaan - hierover het gesprek aangaan met de directie.

We werken allemaal hard

Ook is er een verbeterde winstdelingsregeling geboden. Bij transavia werken we allemaal keihard om te zorgen dat het bedrijf winst maakt. We zien daarom niet in waarom cabinepersoneel hierop geen recht zou hebben. Ook dit zullen we bij de directie aankaarten.

We houden jullie op de hoogte,

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA