• home
  • Actueel
  • Crisis blijft vragen om veerkracht Transavia cabinepersoneel

Crisis blijft vragen om veerkracht Transavia cabinepersoneel

26 feb. 2021
Naar aanleiding van een bericht dat eerder deze week op T-net is verschenen, heeft het sectiebestuur meerdere vragen binnen gekregen. Dit bericht gaat over de individuele impact van de crisisafspraken welke zijn gemaakt in de cao die in december 2020 is afgesloten. Voor de meeste medewerkers van cabine veranderd er niets, je ontvangt het salaris dat je voorheen ook ontving.

Voor wie gaat er wel wat veranderen:
  • collega’s die boven 1x modaal verdienen maken geen tredestijging in juli 2021 (deze is tijdelijk ‘on hold’ gezet, je krijgt het op een later moment)
  • collega’s die boven 1,7 - 1,8x modaal zitten zullen worden gekort in de eindejaarsuitkering van 2021.

Reiskosten/Routekosten
Na de oproep vanuit de overheid om niet op reis te gaan en de maatregel van dubbele testverplichting voor passagiers, was de Transaviaproductie naar het dramatische percentage van 10% gedaald. Afgelopen week is daarbovenop voor de komende periode de Marokko productie komen te vervallen, waarmee de algehele productie nog verder is gedaald.
Veel collega’s vliegen niet maar ontvangen maandelijks wel een reiskostenvergoeding. Transavia is afgelopen periode bij VNC op de lijn gekomen of daar een afwijkende afspraak over gemaakt kan worden voor de komende maanden. Partijen zijn daar op dit moment nog over in gesprek. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit uiteraard met jullie delen. Het betreft hier een cao-afspraak, de leden hebben hierin het laatste woord en zullen erover moeten stemmen.

Teams-sessie
Om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden en eventuele vragen te kunnen beantwoorden organiseert het sectiebestuur vrijdag 5 maart om 10.30 uur weer een Teams-sessie. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl. De link voor de sessie komt dan jouw kant op.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur Transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA