• home
  • Actueel
  • CIRPteam Inflight KLM zoekt betrokken cabinecollega’s

CIRPteam Inflight KLM zoekt betrokken cabinecollega’s

17 nov. 2021
In komend VNC Magazine (december-editie) besteden we aandacht aan de toename van unruly incidenten aan boord, het effect daarvan op crew en de maatregelen die luchtvaartmaatschappijen en de overheid hiertegen proberen te nemen. Hiervoor spraken we met een vertegenwoordiger van het Critical Incident Response Program Inflight KLM. Zij zijn nu op zoek naar nieuwe collega’s voor het team.  

Vrijwilligers gezocht
Het CIRPteam is op zoek naar betrokken, empathische collega’s die zich hier graag voor willen inzetten. Iets voor jou? Op my.klm.com onderaan de pagina van ‘Inflight Services algemeen’ vind je een speciale CIRP-button, met een klik daarop vind je meer achtergrondinformatie. Heb je vragen over de training en werkzaamheden of wil jij je aanmelden als vrijwilliger, dan kan je mailen naar cirpcabine@gmail.com.

Ondersteuning bij incidenten
Het CIRPteam is onafhankelijk en bestaat geheel uit vrijwillige cabinecollega’s die zijn getraind in het voeren van vertrouwelijke opvanggesprekken en het herkennen van problemen bij de verwerking van ingrijpende incidenten aan boord. Misschien heb je ze bijvoorbeeld na een geval van unruly gedrag of het overlijden van een passagier aan boord al eens aan de lijn gehad.
Het CIRP programma is opgezet om vliegend personeel te ondersteunen bij de verwerking van emoties die kunnen ontstaan na een critical incident. Collega’s uit het CIRP-team bieden na een incident aan boord of op de route vrijblijvend telefonische nazorg aan.

We hopen op jullie belangstelling om het team te versterken,
Bedankt alvast namens het CIRPteam


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA