Cao-voorstellenbrief naar KLM

11 dec. 2014

Op 18 en 19 december starten de KLM cao-onderhandelingen. In de aanloop hier naar toe heeft de VNC zich voorbereid met behulp van heel veel van haar leden. Met hun input zijn we gekomen tot de cao-voorstellenbrief voor KLM. Alle door jullie ingezonden arbeidsvoorwaardelijke
Op 18 en 19 december starten de KLM cao-onderhandelingen. In de aanloop hier naar toe heeft de VNC zich voorbereid met behulp van heel veel van haar leden. Met hun input zijn we gekomen tot de cao-voorstellenbrief voor KLM. 


Alle door jullie ingezonden arbeidsvoorwaardelijke cao-voorstellen zijn in de discussie met het sectiebestuur en de Ledenraad (jouw parlement) behandeld. Zoals gebruikelijk worden de wensen van onze achterban vlak voor de start van de cao in een voorstellenbrief aan KLM kenbaar gemaakt. Deze vormen de basis voor de opdracht waarmee jouw onderhandelingsdelegatie op pad gaat.

De voorstellenbrief
Bij deze de Cao voorstellenbrief zoals deze aan KLM is verstuurd. De VNC zet zich in voor goede perspectieven voor KLM en maakt zich daarnaast hard voor behoud van werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden.

Zorgen
Waar de VNC zich echter zorgen om maakt, is hoe het kan dat KLM staat waar ze nu staat. Er is met Transform 2015 al fiks bezuinigd, maar wat heeft KLM met die miljoenen euro's gedaan? Komt het de voordeur in en gaat het de achterdeur weer net zo hard uit? Daarover stellen we KLM de nodige vragen. Met die nog te ontvangen antwoorden moeten we in de cao-onderhandelingen goed rekening houden.

Leden langs de lijn
Onlangs hebben we je geïnformeerd over onze cao webbutton waarop je alle informatie omtrent het cao-proces bij KLM kunt volgen. We hebben hierop veel positieve reacties ontvangen, waarvoor dank! In deze moeilijke tijden zijn we extra blij met de massale steun van onze leden. De VNC dat zijn wij: samen sterk!

KLM sectiebestuur

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA