• home
  • Actueel
  • Cao principeakkoord Transavia met krappe meerderheid goedgekeurd

Cao principeakkoord Transavia met krappe meerderheid goedgekeurd

19 jul. 2022
De afgelopen dagen hebben onze Transavia sectie-leden kunnen stemmen over het cao principe akkoord tussen Transavia en cabinebonden. De uitslag van deze stemming kwam een half uur nadat onze digitale stembussen waren gesloten binnen en liet een krappe meerderheid van vóórstemmers zien:

Voor                                       :  49,67%
Tegen                                     : 48,66%
Blanco                                    :   1,67%

De opkomst voor de stemming was hoog, maar liefst 78% van de VNC-leden uit de Transavia sectie bracht zijn of haar stem uit.

Orde op zaken
Met deze uitslag is het cao principeakkoord wat de VNC leden betreft in democratische zin aangenomen. Het laat echter wel zien dat een deel van het Transavia cabinepersoneel worstelt met de overeengekomen afspraken. Ook tijdens de infosessies en ledenvergaderingen die wij organiseerden en waar veel belangstelling voor was, bleek dat er over inhoudelijke punten verschillend wordt gedacht door onze leden. Het sectiebestuur zal dat signaal meenemen naar volgende overleggen en onderhandelingen met Transavia.
Mocht er op basis van deze uitslag een cao akkoord worden gesloten, dan zal deze cao aflopen in maart 2023. Dat betekent dat wij komend najaar alweer moeten gaan voorbereiden op nieuwe onderhandelingen. Om de onrust bij het Transavia cabinepersoneel verder weg te nemen, zal het bedrijf nog meer orde op zaken moeten stellen. Dat zal te allen tijde de inzet van de VNC blijven.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de volgende stappen in dit cao proces. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet en mail ons: sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Antonie Kloots en Lauren Klaassen
Sectiebestuur Transavia


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA