• home
  • Actueel
  • Cao principe akkoord Transavia cabinepersoneel

Cao principe akkoord Transavia cabinepersoneel

8 jun. 2022
Afgelopen nacht hebben de cabinebonden met werkgever Transavia op hoofdlijnen een principe akkoord voor het cabinepersoneel weten te bereiken op de cao.

Groen licht van directie
De Transavia directie is nog deze ochtend door hun onderhandelingsdelegatie ingelicht over de laatste punten die wij als cabinebonden voor jullie wilden binnenhalen op deze cabine cao. Later vandaag heeft de directie groen licht gegeven voor het sluitstuk van ons wensenpakket, waarmee het principe akkoord een feit is. De inhoud zal nu nog op papier uiteen moeten worden gezet door de betrokken onderhandelingspartijen.

Wij hopen met die inhoud de diverse cabine vraagstukken voor de komende tijd op te lossen en we sturen jullie zo spoedig mogelijk een extra nieuwsbrief met daarin een toelichting. Wanneer de teksten voor het cao principe akkoord volledig zijn uitgewerkt, zal het ter stemming aan onze leden worden voorgelegd.

Licht aan de horizon
Dit principe akkoord loopt langs de lijn van de afspraken die voorlopig zijn overeengekomen met de Transavia collega’s van het vliegers- en gronddomein. De intentie was om een looptijd van twee jaar af te spreken. Echter, zoals eerder gepubliceerd werd gedurende het proces besloten om gezien de snel veranderlijke omstandigheden tot een jaar vooruit te kijken.

Het is een langdurig en intensief cao-traject voor de VNC, waarbij na 12 onderhandelingsgesprekken er nu licht aan de horizon zichtbaar is.

Lauren Klaassen en Antonie Kloots
Transavia sectiebestuurders VNC

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA