• home
  • Actueel
  • Cao overleg transavia.com: Wet Werk en Zekerheid

Cao overleg transavia.com: Wet Werk en Zekerheid

19 nov. 2014

Deze week was er cao overleg met transavia.com. Onderwerp van gesprek was de Wet Werk en Zekerheid die invloed heeft op alle tijdelijke seizoenscontracten bij transavia.com. Deze wet - bedoeld om meer bescherming te bieden aan werknemers met een flexibele arbeidsovereenkomst - houdt
Deze week was er cao overleg met transavia.com. Onderwerp van gesprek was de Wet Werk en Zekerheid  die invloed heeft op alle tijdelijke seizoenscontracten bij transavia.com.

Deze wet - bedoeld om meer bescherming te bieden aan werknemers met een flexibele arbeidsovereenkomst - houdt in dat  een werkgever straks nog maar drie contracten voor bepaalde tijd mag sluiten binnen een periode van 24 maanden. Het vierde contract is dan automatisch een contract voor onbepaalde tijd (OT contract).

In een gezamenlijke werkgroep zijn we al geruime in overleg om te onderzoeken hoe we hier mee om willen en kunnen gaan. Hierbij zijn veel verschillende scenario's de revue gepasseerd waarbij de insteek van de VNC altijd is geweest om ook vaste contracten voor cabin attendants te krijgen.

Mogelijk is er een oplossing gevonden waarbij zowel aan onze wens, om CA's een vast contract als cabin attendant te bieden, als die van transavia.com om toch een zekere flexibiliteit te behouden, voldaan kan worden.
Wij hebben hierop een voorlopige protocoltekst met het bedrijf besproken. Na veel  vragen en onduidelijkheden heeft het bedrijf een nieuwe protocoltekst geschreven. Momenteel zijn we die kritisch aan het bestuderen zodat we aanstaande vrijdag bij het vervolgoverleg daar verder op in kunnen gaan.

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA